IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филм на ужасите стана най-гледаният в Северна Америка този уикенд

"Монахинята" успя да генерира 53,5 млн. долара приходи в първите си дни по кината

11:16 | 10.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: The Nun Facebook page</em></p>

Снимка: The Nun Facebook page

"Монахинята“, новият филм на ужасите, част от франчайза „Заклинанието“, дебютира на челна позиция в боксофиса в Северна Америка, като успя да изпревари другите две големи премиери, пише Bloomberg.

Въпреки предимно негативните отзиви на критиците филмът успя да привлече феновете на поредицата и да надмине прогнозите, събирайки 53,5 млн. долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore.

Сумата се оказа достатъчна, за да изпревари предишния лидер „Crazy Rich Asians”, който остана на втора позиция. „Peppermint: Ангел на възмездието“ на STX Entertainment дебютира на трето място в боксофиса.

"Монахинята“ дава допълнителен тласък на Warner Bros., чиято компания майка беше придобита от AT&T тази година. Благодарение на „Crazy Rich Asians” и „Мега звяр“ студиото задържа челната позиция в боксофиса пет поредни седмици. Warner Bros. ще предложи още потенциални хитове по-късно тази година, включително претендента за сезона на наградите „Роди се звезда“, нова лента от поредицата „Фантастични животни“ и „Аквамен“.

"Монахинята“ разказва за демоничен герой, който се появява за първи път в „Заклинанието 2“ през 2016 г. В новата продукция главните герои са изпратени във Ватикана, за да разследват самоубийството на млада монахиня в Румъния.

Продукцията, която струва 22 млн. долара, се радва на 36% положителни отзиви от критиците в агрегатора RottenTomatoes.com. Очакваше се филмът да събере 45 млн. долара през първия си уикенд, с което да изпревари оригиналния „Заклинанието“ от 2013 г., който генерира 42 млн. долара. Още една лента от поредицата се очаква да се появи през 2019 г., но заглавието ѝ все още не е ясно.

"Peppermint” събра 13,3 млн. долара в първия си уикенд по кината, като успя да отговори на очакванията на Box Office Pro. Само 17% от критиците са дали положителни коментари за филма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още