IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилите допринесоха за ръст на приходите на Столична община

Зам.-кметът Дончо Барбалов очаква към края на годината пълно изпълнение на планираното в бюджета

13:17 | 10.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Към края на август Столична община отчита значително повишение на приходите спрямо осемте месеца на миналата година, заяви зам.-кметът Дончо Барбалов пред журналисти.

„Надявам се към края на годината да постигнем 100% изпълняемост на приходите, както и през 2017 г.“, коментира той.

От общината отчитат 72,5% изпълнение на заложеното в бюджета към края на август. Приходите са над 494 млн. лева.

От имуществените данъци в бюджета на общината са влезли над 250 млн. лева или  с 31% повече спрямо същия период на миналата година. 

Основна причина за този ръст са повечето новорегистрирани автомобили. За първите осем месеца на 2018 г. те са 13 085, докато за същия период на 2017-та са били 11 400. Повечето от новорегистрираните коли отговарят на стандартите Евро 5 и Евро 6.

Дотук по изпълнението на капиталовата програма общината отчита усвоени към полугодието 244 млн. лева при общ бюджет на програмата от 569 млн. лева, с основен разход строителството на метрото.

Приоритети за догодина остават околната среда, зелените системи и транспортът, информира Дончо Барбалов.

Той припомни, че тази година в София се очаква доставката на 60 нови газови автобуса, 20 електробуса и да бъде подписан договор за доставка на 13 трамвая с доставка 2019 г.

Зам.-кметът коментира още, че планираният от Столична община заем за изграждане на инсталация за горене на RDF отпадъци е одобрен от общинския съвет, но още не е подписан.

Дончо Барбалов участва в откриването на изложбата „Енергия за живот“ на открито в Градската градина в София (до Народния театър), която представя ролята на Швейцария за развитието на възобновяемата енергия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още