IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случва с британския паунд и Brexit?

Новините, че Германия е съгласна на мек Brexit дадоха тласък на паунда

09:32 | 11.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Admiral Markets</em></p>

Снимка: Admiral Markets

Вестите, че Германия e склонна да остави Великобритания да напусне Европейския съюз при много по-леки условия, отколкото пазарите очакваха, подобриха настроенията около британския паунд.

“GBP вероятно ще счупи тази съпротива около 1,30 срещу щатския долар”, прогнозира Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България. По-интересна изглежда ситуацията при кросa GBP/AUD, който трябва да се купува агресивно, според Цонев.

Въпреки че тази валутна двойка е изключително рискова и волатилна, предлага възможности за сериозна възвръщаемост. Според управителя на Admiral Markets UK клон България GBP/AUD се е отправила бързо към 1,85 австр. долара. Причината затова е, че икономиката на Австралия е пряко свързана с Китай и развиващите се пазари.

“Китай и развиващите се пазари не се представят много добре и техните проблеми ще се задълбочат”, смята Димитър Цонев. Освен това в Австралия има един жилищен балон, за който никой не говори, но той се надува през последните години.

Що се отнася за FTSE100, Цонев смята, че той е за продаване поради обратната корелация между британския борсов индекс и стърлинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още