IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският жп оператор продава имотното си портфолио за близо 2 млрд. долара

Постъпленията от продажбата ще бъдат използвани за подобряването на жп мрежата

11:01 | 11.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският национален жп оператор Network Rail е договорила продажбата на портфолиото си от бизнес имоти на компанията Telereal Trillium и филиал на Blackstone Group за 1,46 млрд. паунда (1,9 млрд. долара) на фона на усилията си да подобри железопътната си мрежа, съобщава Ройтерс.

Network Rail, която е собственик и управител на почти цялата железопътна мрежа във Великобритания, съобщи, че продажбата включва около 5200 имота, повечето от които са преустроени железопътни арки.

Решението на подкрепяната от държавата компания за железопътна инфраструктура се случва в момент, когато тя се стреми да подобри железопътните линии. Компанията беше подложена на сериозен натиск от регулатори и законодатели заради лошото си управление на мрежата.

Network Rail, която през ноември съобщи, че ще продаде портфолиото си от бизнес имоти, информира, че приходите от сделката ще помогнат за финансирането на плана за осъвременяване на железопътните линии, „което ще донесе големи подобрения за пътуващите и ще ограничи необходимостта данъкоплатците да финансират железопътната мрежа“.

Telereal и Blackstone Property Partners, подразделението за инвестиции в имоти на американската компания за частни капиталови инвестиции, ще притежават равни дялове и възнамеряват да се превърнат в дълготрайни собственици на имотите.

Telereal Trillium е собственост на фамилията Пиърс, а централата ѝ се намира в центъра на Лондон. Тя управлява имоти, в които се помещават органи на местната и на централната власт като Кралските пощи, Department of Work and Pensions и представители на частния сектор като BT, Aviva и Royal Bank of Scotland.

“Telereal ще контролира ежедневното управление на имотното портфолио“, допълни компанията.

При Blackstone имотите отдавна са изпреварили частните капиталови инвестиции като най-големия и доходоносен бизнес и сега компанията има най-големите инвестиции в имоти в света.

През март американската инвестиционна банка Goldman Sachs и британската медицинска благотворителна организация Wellcome Trust съобщиха, че са отправили обща оферта за закупуването на имотното портфолио на Network Rail, което според Sky News е на стойност 1,2 млрд. паунда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Това са има ли, това са сложили :) Написали са в гуглето "train" и каквото им изскочило, това са слеснали, като само са цитирали източника :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Интересно ми е за какво ли може да се ползват "преустроени железопътни арки"!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
vzhekoff
преди 5 години
Хубаво, ама сте дали снимка на Дойче-Бан.... Тъпо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още