IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисията облигации на „Захарни заводи“

Комисията е изпратила писмо до "Холдинг Варна" АД с искане за допълнителна информация във връзка с проспект за първично публично предлагане на акции

10:40 | 11.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор вписа емисия конвертируеми облигации, издадени от „Захарни заводи“АД, гр. Горна Оряховица. Това става ясно от решенията, взети по време на вчерашното заседание на Регулатора.

Емисията на „Захарни заводи“ АД е в размер на 188 288 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми, необезпечени облигации с базов актив обикновени безналични акции, с номинална стойност от 100 лева за всяка облигация. Фиксираният годишен лихвен процент е в размер на 3,00%, платим на 6-месечен период, с изплащане на главницата на падежа заедно с последното лихвено плащане, с матуритет 84 месеца (7 години), считано от датата на емисията – 22 август 2018 г. Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
 
Комисията е издала одобрение на управляващото дружество „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД за промяна в договори за депозитарни услуги, сключени за сметка на управляваните от него договорни фондове ДФ „Адванс Източна Европа”, ДФ „Адванс Глобал Трендс” и ДФ „Адванс Възможности в Нова Европа”, от една страна, и „УниКредит Булбанк” АД в качеството ѝ на депозитар, от друга страна.
 
Одобрение е издадено и на управляващото дружество „Компас Инвест” АД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Компас Глобъл Трендс”.
 
КФН не е издал забрана на „Евъринвест” ЕООД за придобиване на квалифицирано участие в инвестиционен посредник „Финансова къща Евър“ АД.
 
От решенията разбираме още, че се прекратява административното производство за съгласуване избора на „БДО България“ ООД и „ЗАХАРИНОВА НЕКСИА“ ООД (с предишно наименование „Захаринова и партньори“ ООД) като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2018 г. на „Пенсионно осигурително дружество - Бъдеще“ АД и управляваните от него „Универсален пенсионен фонд - Бъдеще“, „Професионален пенсионен фонд - Бъдеще“ и „Доброволен пенсионен фонд - Бъдеще“.
 
Комисията за финансов надзор е изпратила писмо до „Булфинанс Инвестмънт” АД, гр. София, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации.
 
Писмо е изпратено и до „Холдинг Варна” АД, гр. Варна, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.
 
КФН е взела решение за изпращане на писмо до „Български фонд за дялово инвестиране“АД, гр. София, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка с потвърждаване на проспект за публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.
 
Изпратено е писмо до управляващото дружество „Алфа Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението за прекратяване на управлявания от него договорен фонд „Дигитална трансформация“.
 
Комисията е изпратила писмо до „Българска фондова Борса - София” АД (с ново наименование „Българска фондова борса“ АД) с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението за издаване на лиценз за извършване на дейност по чл. 205, ал. 2 от ЗПФИ като оператор на механизъм за публикуване (ОМП). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
azobichamkatty
преди 5 години
Препоръчвам Алтернатива Файненшъл ООД като професионален инвестиционен посредник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още