IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото приложение на Apple ще се бори със зависимостта към смартфоните

Screen Time ще поставя времеви лимит върху използването на социалните платформи и мобилните приложения

20:44 | 11.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple планира да пусне на пазара своето ново приложение, наречено Screen Time, с което ще се бори за ограничаване на времето, което потребителите прекарват, използвайки своите телефони, съобщава Wall Street Journal.

Приложението ще бъде достъпно, както за моделите работещи с iOS 12, така и за всички смартфони, които използват операционната система iOS 11. 

Screen Time се базира върху идеята, че ако един човек бъде предупреждаван за времето, което прекарва със своя телефон, то той ще го прави значително по-рядко, смята Джоана Стърн от Wall Street Journal.

Приложението предоставя информация за времето, в което е бил използван телефона, всички приложения и сайтове, които са били активирани от потребителя.

Screen Time не може да бъде открито в папката с приложения, нито трябва да се изтегля. Функцията е скрита в раздела Settings и съдържа данни с графики и класации за дневното и седмичното използване на устройството.

Всеки потребител може да наложи лимит върху използването на дадено приложение, социална платформа или игра, до които има достъп през телефона.

Когато лимитът бъде достигнат, на екрана на телефона се появява прозорец с предупредителен надпис, който може да бъде изключен.

Google вече създадоха подобно приложение, което за момента може да се използва само от Pixel телефони с Android 9.0.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още