IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от цената на петрола през 2018?

Забавянето на развиващите се пазари може да натежи върху цените на петрола

09:19 | 12.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският петрол WTI продължава да се търгува в диапазона от последните дни между 68 и 72 долара за барел и остава под върховете за годината достигнати в средата на юли – малко над 75 долара.

„Американският петрол бе във възходящ тренд през първата половина 2018 g., до средата на юли, когато започна шофьорскияt сезон в САЩ. Имахме едно движение до 75 долара за барел, последвано от дъно в средата на август, в корелация с EUR/USD”, припомни Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

„Нашите очаквания в краткосрочен план са, че WTI ще се върне близо до върховете от месец май 72-73 долара, тъй като повечето трейдъри все още не са негативно настроени относно петрола въпреки отрицателните новини.”

От Admiral Markets UK клон България очакват това рали да бъде последвано от понижение. „Първата причина за мечите настроения към петрола е забавянето на глобалната икономика и влошаването на ситуацията около развиващите се пазари”, смята Цонев като цитира Бразилия, ситуацията в Турция и очакванията за по-ниско потребление в Китай.

Друга пречка пред ръста на цените на петрола е производството в САЩ, тъй като продукцията в щатите продължава да нараства. Най-вероятно докато петрола се задържа стабилно над 50 долара петролните производители в САЩ ще продължават да изпомпват възможно най-много.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още