IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter залага на нови сделки за видео съдържание

Сред партньорите ѝ се нареждат медии и развлекателни компании

12:24 | 12.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американската микроблогинг платформа Twitter сключи редица нови сделки с медии и развлекателни компании, благодарение на които ще пусне „стотици часове“ стрийминг на живо и видео акценти от събития, пише CNBC.

Партньорствата ще разширят видовете видео, които са достъпни за аудиторията и рекламодателите в Twitter в Азиатско-тихоокеанския регион, обяви компанията. В това число влизат акценти от игри от UEFA Champions League, репортажи и интервюта от Formula 1 и предаване на живо на събития от червения килим, както и други програми.

Част от партньорите, с които Twitter обяви, че работи, са Sony Music, Red Chillies Entertainment, NBCUniversal, FOX Sports Asia и VICE.

"Работим с всеки от партньорите ни по структурирането на сделка, в рамките на която те ще създават съдържание, а след това ние ще сложим реклама около него, а на следващия етап ще разделим приходите“, коментира Кей Мадати, глобален вицепрезидент Партньорства за съдържание в Twitter.

Мадати подчерта, че Twitter не се опитва да бъде конкурент на традиционните телевизии и на други създатели на съдържание. Вместо това целта е да се помогне на компаниите да достигнат до публиките в социалната мрежа.

Видео потреблението се радва на огромен растеж през последните години. През тази 2,38 млрд. души се очаква да гледат стрийминг или свалено дигитално видео съдържание през някакво устройство поне веднъж месечно, сочи февруарският доклад на eMarketer.

Twitter отчита „огромно“ потребление на видео съдържание и двуцифрен растеж на аудиторията в Азиатско-тихоокеанския регион според Мадати.

"В действителност ние прогнозираме, че около 2020 г. ще имаме близо 1 млрд. гледания само тук (в Азиатско-тихоокеанския регион)“, допълва той.

Но тази прогноза ще се сблъска с доста сериозна конкуренция в лицето на други компании като Facebook и YouTube на Alphabet, които също работят с видео продуценти, за да насърчат потреблението на платформите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още