IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата иска зам.-министър Ангел Попов да бъде отстранен от длъжност

Според държавното обвинение той ръководи дейност, за която срещу него се води производство

15:04 | 12.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районния съд в София искане  заместник-министърът на транспорта Ангел Попов да бъде отстранен от длъжност.

Спрямо Ангел Попов на 29 март 2018 г. е внесен  обвинителен акт за извършена от него измама, припомня Прокуратурата. Въз основа на внесения обвинителен акт е образувано съдебно производство в Софийския районен съд, насрочено за разпоредително заседание. 

В хода на досъдебното производство е  установено, че през август 2012 г. в София с цел да получи 8 хил. евро Попов е предизвикал в собственик на транспортна фирма заблуждение, че служители от транспортното министерство ще му уредят допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

Това са разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Макар деянието, за което е предаден на съд зам.-министърът, да е извършено  през 2012 г., към момента той осъществява контрола по разпределението на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още