Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германската търговска камара: Ксенофобията застрашава работните места

Просперитетът и работните места до голяма степен зависят от откритостта на Германия, твърди президентът на DIHK

   1| 2    
2
 
3
 
11
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Няма как ксенофобията да застраши работните места защото на работните места мигранти няма. Само 17% от мигрантите работят (официална германска статистика публикувата на FT). От тези 17%, 90% сигурно работят по разни измислени държавни програми.
Повечето случай на т.нар. "ксенофобия" се случват на улицата и завършват със заколен(а) и/или насилен(а) германец/ германка. Обикновено случая се покрива от полицията с месеци и етноса на изввършителите не се съобщава дори и след това... Кой ли е ксенофоба в случая?
1
 
1
 
10
khao до: юрист
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
мерси за предложението, но съм обвързан вече :):) значи правилно съм запомнил :)
0
 
6
 
9
юрист до: redcretin
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Какво става сега- защо не ми отговаряш, защо не пишеш, че пиша лъжи, защо не провериш изнесеното от мен инфо дали е вярно или не- нали уж по твоите твърдения, си в германия- видно от “...По-здрав от Германия!..“?;) Не бързай с отговора- ако искаш, поразпитай някой мигрант в германия, или кандидат за статут, но човек, който не е ес гражданин, а е мигрант от Азия или Африка- да видим дали той ще отрече написаното от мен и ще каже, че е лъжа:0
1
 
1
 
8
юрист до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Хетеро жена.
0
 
1
 
7
khao до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
или прав ... че незнам пола на колегата/колежката :)

0
 
9
 
6
юрист до: redcretin
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ако в момента пребиваваш и пишеш от германия, ще напишеш ли дали това е истина или не ти стиска да признаеш , че е истина?:) Законовите правила в германия се промениха в посока даване на незаконни привилегии на мигрантите, които германия прие. Един мигрант, който е в процедура по кандидатстване за статут в германия, има право на безплатни месечни купони за следното:
1. Безплатно пазаруване във всички германски хранителни магазини. Мигрантът пълни пазарската количка със стоки догоре, отива на касата, от там създават фискален бон, мигрантът дава купона, касиерката задържа купона + фискалният бон с описаните покупки, предава ги на счетоводителя, а той/ тя от своя страна ги представя на местната община и сметката, която е указана във фискалният бон, се заплаща до последният евроцент, от бюджета на местната община. Хвала на такава социалистическо комунистическа икономика! :)
2. Безплатно ползване на градски транспорт + безплатно ползване на такси
3. 7/8 безплатни посещения на месец при девойките от Червените фенери
И после много други ЕС граждани, които не са запознати с горепосочените привилегии в германия за мигрантите- кандидати за статут в германия, се чудят защо хората, които знаят за посочените привилегии, са против тях и против точно този вид германска политика, против налагането й като модел във всички ЕС държави и против унищожаването на националните ЕС държави и т.н...
1
 
2
 
5
khao до: redcretin
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
но за едно със сигурност е права, немците (енглизите и франсетата също) прояваябват ксенофобия към източните бели народи ... :)
7
 
0
 
4
redcretin до: юрист
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ум Белия делфин, бая глупости си написал тук като гледам - че и откровени лъжи.
По-здрав от Германия!
1
 
13
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
В същото време, германската данъчна система е АД за висококвалифицираните служители, които имат брачна връзка, от нея имат 1 дете или нямат деца, на средна възраст са, имат средни /високи доходи от своята професия и имат собствено жилище. Това е най- уязвимата данъчна група в германия. С данъците и осигуровките си тези хора издържат : 2ма германски пенсионера; 3ма мигранта и поне 3 деца на мигранти. Т.е. при обявена брутна заплата от напр. 10 К евро за дадена висококвалифицирана позиция в германия, данъчната тежест специално за посочената група граждани/ упражняващи висококвалифицирана професия/ е такава, че германската държава взема 48% от тази брутна заплата във вид на данъци. Е- тогава - защо един висококвалифициран ЕС гражданин - източноевропеец- да работи за германската държава, а не за себе си; да издържа посочените по-горе лица, а след това самите те проявяват ксенофобия към него в самата германия? Висококвалифицираният специалист- ЕС гражданин просто НЯМА правен интерес да полага трудът си на германска държавна територия, за да не бъде облаган съгласно германското данъчноосигурително право....За това в момента меркелова германия е РАЙ за мигрантите- мюсюлмани и АД за истинските висококвалифицирани европейци- ЕС граждани.
2
 
11
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Също така, меркеловата стратегия за допускане на необразовани мигранти- мюсюлмани от 3ти държави/ т.е. държави извън ЕС/ в германия с цел наемането им за НИСКОКВАЛИФИЦИРАНА работна ръка, не само, че не е приложимо за България- заради демографските ни проблеми, но е и вредно като цяло за ЕС. В ЕС всички ЕС граждани се ползваме от ЕС трудови права заради трудовата мобилност. Нима в източноевропейските ЕС държави няма квалифицирани работници , та се налага внос на мигранти- мюсюлмани от Африка и Азия? Има , разбира се, но се появява тук една пречка пред германската протекционистична политика- на тези ЕС работници би следвало да им се плаща като работна ставка поне минимума, определен за ЕС граждани, докато на чужденците от държави извън ЕС - съгласно ЕС законодателство- е допустимо да се заплаща 80% от минималното заплащане за ЕС граждани... Но меркел усилено крие този мотив и изведнъж се позовава на някаква си “ксенофобия“, когато работниците- граждани на ЕС, решат да се позоват на правата си като ЕС граждани и да изискат от германските си работодатели да се зачетат правата им и да се изпълни общностното право...