IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Клиентите на Tesla ще трябва да запазят търпение

Компанията е заета с все по-големия обем на доставките в Северна Америка

10:26 | 13.09.18 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На клиентите на американския производител на електромобили Tesla може да им се наложи да изчакат по-дълго време за доставка заради значителното увеличение на обема на доставките на превозни средства в Северна Америка, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск в туит, цитиран от Ройтерс.

„Решаването на проблема е наш основен приоритет“, коментира още Мъск.

Компанията не е била открита веднага за повече подробности по случая.

Tesla се опитва да се справи с проблемите си с производството на Model 3, след като не успя да изпълни няколко от целите си. Компанията премахна част от цветовите опции за автомобилите си, за да опрости операциите, така че да може да повиши производството.

Същевременно най-големият институционален инвеститор в Tesla заяви, че е бил разпитан от американския борсов регулатор за останалите вече в миналото планове на Илон Мъск да направи компанията отново частна, както и че главният изпълнителен директор има нужда от помощ в управлението на компанията.

"Той има нужда от помощ и имам предвид колкото психологически, толкова и практически“, коментира Джеймс Андерсън от Baillie Gifford, фонд мениджър на Scottish Mortgage Investment Trust, която притежава акции от Tesla.

Андерсън е заявил пред Ройтерс, че е говорил с Мъск за идеята да се наеме и друг директор. Анализаторите призовават Tesla да наеме главен оперативен директор, за да внесе свежест в своя висш мениджмънт.

Tesla не е отговорила на запитванията и по този въпрос. Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ също не е намерена веднага за коментар.

Последните няколко месеца бяха особено турбулентни и хаотични за Tesla и нейния главен изпълнителен директор. Въпреки че Tesla се бори да се справи с производството на своя масов Model 3, на 7 август Мъск заяви, че обмисля да направи компанията отново частна при цена от 420 долара на акция, както и че средствата за целта „са осигурени“.

На 24 август Мъск, който стана обект на критиките от комисията във връзка с точността на информацията за финансовото състояние на фирмата, заяви, че се отказва от плана си, а Tesla остава публична. Той обясни решението си с недоволството на инвеститорите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Нотификации виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 5 години
До 8 абзац всичко е ново, единствено след него има 3 абзаца с бекграунд по темата, както е редно да се прави. Смятам темата за приключена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 5 години
туита да, ама всичко друго в статията е от предишните дни и всече сте писали статии по темите. новина не идва ли от думата ново ? :) в статията само туита е нов и на базата на него вие направихте статия, не новина :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Boicho Popov
преди 5 години
Статиите понякога, дори по-често, отколкото ми са иска, не са анализи или коментари, а чисто новинарско съдържание. При положение, че туитът на Мъск е от преди 11 часа, когато в БГ е било нощ, да казваш, че няма нищо ново...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 5 години
статия за събиране на коментари ... нищо ново за което да се хванем ние спорещите, просто сте претоплили старата манджа :):) ниско ниво журналистика отново!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още