Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Унгария – политически изолирана, но икономически процъфтяваща

Докато Виктор Орбан се радва на неодобрение в Брюксел, родината му привлича сериозни инвестиции, а икономиката ѝ расте бързо

   1| 2| 3| 4| 5    
1
 
3
 
46
panther до: 993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кой точно показател в Eurostat regional yearbook наричаш "растеж като % от средноевропейските нива" напиши го като английски, да видим какво точно е стопила Румъния.
7
 
1
 
45
993 до: panther
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Чети публикуваните статистики, анализирай и тогава говори наизуст... Унгария беше ракета през 90-те години и в началото на 2000... Гледай растежа не само като % на БВП, а и като % от средноевропейските нива. Румъния сериозно е настигнала Унгария. За нас е много различна темата и не е обект на тази дискусия... Апропо, днес Орбан отиде да се отчита при своя господар в Москва, а и да му се пооплаче..., че му набиха канчето в Брюксел :-D
2
 
8
 
44
panther до: 993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ако се коментира вишеградската група умъния нама за какво да се вкарва в дискусията.
Ако се коментира централна и източна европа, то и растежа на БВП на България е по-голям от този на Унгария през почти целия период от 2000 година насам. А каква е реално ситуацията - ние си знаем.
Високия растеж от ниска база е любим инструмент на евтини популисти.
0
 
0
 
43
khao до: 993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
той е професионален трол, него заглавие и съдържание на статията не го интересува.... пише ли вътре за орбан, пише ... за това момчето е длъжен да се изкаже и да ни пита що си бием нег.рите :):)
2
 
4
 
42
993 до: panther
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Статията се занимава сикономическия разцвет на Унгария, не на България. Моята теза е, че няма нищо толкова специално в растежа на Унгария и че сред страните от V4 e последна по растеж, та даже една Румъния я изпреварва, ама като гледам в товя случай "чукча не читатель, чукча писатель" Аиде със здраве!

0
 
10
 
41
Ivel до: panther
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да, за съжаление е така, след умишеното събаряне на КТБ и още подобни акции в интерес на дебелите, няма как да дойде сериозен инвеститор в България, ще ни заобикалят и за в бъдеще, другите ще растат, кой по-бавно, кой ударна а ние ще вегтираме за да има какво да плюскат дебелите и Доган. И никъви хаотични протести, като вчерашния нама да променят нещата, ще се лее кръв и ще се топи сланиана, нищо в тази държава никога не се е променяло с добра воля. На никой обаче не му се бърка в тинята и всеки се опитва да се спасява сам по себе си, докато накрая му писва и си хваща пътя нанякъде. Остават управляващите и ромите. Това е бъдещето на България ако не стане чудо. Трябва някъкви млади хора да заявят желание да оправят нещата, иначе с тия тумбестите няма да станат нещата.
2
 
9
 
40
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Унгария си върви съвсем нормално икономически. По-добре от полша, по-зле от чехия и словакия. Ръмънците имат по-голям ръст, ама има доста да ги гонят че да ги стигнат.
Все пак не разбрах какво ме касае "дори румъния" след като аз живея в управляваната от дебuл-герберасти България?
3
 
1
 
39
993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И за да не си говорим алабализми прегледайте най-новите статистики за регионалното развитие на Евросъюза (август 2018) и по специално на страните от ЦИЕ и България. За десет години Румъния е стопила доста от разликите с Унгария. Така че Орбан да си продъжава така... Германците могат да си преместят фабриките като им изтекат данъчните преференции, за които никой не пише... ;-) https://ec.europa.eu/eurostat/documents/3217494/9210140/KS-HA-18-001-EN-N.pdf/655a00cc-6789-4b0c-9d6d-eda24d412188
0
 
0
 
38
993 до: 993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Второто Ауди трябваше да бъде Сузуки, което е най-голямата фабрика на японците в Европа и се намира в Естергом...
1
 
2
 
37
993
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Понеже нещата се познават в сравнение и тъй като Унгария беше сочена за най-развиващата се икономика в CEE, прочетете малко данни. От тях е ясно, че докато Чехия, Полша и Словакия се развиват, Унгария изостава в темповете на растеж и дори Румъния я догонва на последък. Що се отнася до съдебната система в Унгария, никой не пипа Ауди, Мерцедес или Ауди по ясни причини ;-) https://financialobserver.eu/poland/the-visegrad-group-countries-are-closer-politically-than-economically/