IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки доброто представяне през деня пазарите в Европа завършиха със спадове

Единствено германският показател DAX успя да запише леко повишение

19:01 | 13.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари не успяха днес да запазят ръстовете си, постигнати през деня, и в крайна сметка като цяло завършиха на червена територия. Инвеститорите проследиха най-вече решенията на няколко централни банки през деня, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 затвори с понижение от 0,14%, а повечето сектори се оказаха на отрицателна територия.

Сред основните индекси британският показател FTSE 100 се понижи с 0,43%, а френският САС завърши почти без промяна с 0,08% надолу. Единствено германският бенчмарк DAX записа увеличение от 0,19%.

Автомобилният сектор се представи най-добре със стабилен ръстове от 1,6% заради надеждите, че Китай и САЩ може да постигнат компромис на търговския фронт. В сряда източници, запознати с преговорите между двете страни, заявиха за CNBC, че САЩ са в начален етап на обсъждане на нов кръг от разговори с Китай в близко бъдеще.

Технологичните компании обаче получиха подкрепа от американския гигант Apple, който в сряда представи последната си серия iPhone. Акциите на европейските доставчици на Apple поскъпнаха, като цените на книжата на ams AG и STMicroelectronics се повишиха с поне по 1,5%. BE Semiconductor Industries се представи най-добре в сектора и скочи до върха на Stoxx 600 с ръст от 5%.

На корпоративния фронт акциите на Natixis поскъпнаха с над 3,1%, тъй като френската банка заяви, че планира да продаде бизнеса на компанията майка за 3,1 млрд. долара, съобщи Ройтерс. Цената на книжата на Michelin се вдигнаха с над 3,5%, след като потвърди насоките си за годината.

В другия край на класацията акциите на Rubis потънаха с над 10%, след като представи резултатите си за полугодието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още