IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тази година тайното оръжие на Apple не са функциите на iPhone

Компанията залага на важна стратегия, за да се справи с пазарните предизвикателства

09:12 | 16.09.18 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През последните години, когато Apple нямаше нов дизайн на iPhone, тя все пак предлагаше ключови нови функции: видео записите през 2009 г, дигиталния асистент Siri през 2011 г., скенер за пръстови отпечатъци през 2013 г. и 3D Touch през 2015 г.

Тазгодишното тайно оръжие на Apple обаче не е конкретна функция, а умната ценова стратегия, безбройните опции за съхранение, цветовете и размерите на екрана, пише в свой анализ Bloomberg.

Макар че никой не въздиша по напредъка на продуктите, ходовете на компанията от тази сряда вероятно ще се отплатят финансово, подчертавайки утвърдения статус на компанията на топ доставчик на потребителски технологии в западния свят.

“Въпреки че до голяма степен събитието на Apple премина така, както се очакваше, новата линия на iPhone ще трябва да осигури растеж” на продадените бройки и на средните цени при продажба, коментира анализаторът Джийн Мънстър, който следи отдавна компанията. По думите му Apple е показала, че умее да борави добре с цените, така че да може да извлича повече приходи от потребител.

Базираният в Купертино, Калифорния, технологичен гигант представи iPhone Xs, iPhone Sx Max и iPhone Xr - три нови модела, базирани на дизайна и функциите на iPhone X, който беше пуснат на пазара миналата година.

Iphone Xs има по-бърз процесор, по-добра функционалност на камерата, докато iPhone Xs Max е със значително по-голям екран. Xr версията пък ще пренесе функции на iPhone X като екран върху цялата предна част на устройството и Face ID до повече хора, на цена от 750 долара, или с 250 долара по-малко спрямо миналогодишния флагман.

Apple се адаптира към една индустрия за смартфони, която е спряла на около 1,5 млрд. устройства, продавани годишно. Вместо да се опитва да накара потребителите да се насочат към най-напредналите, скъпи телефони всяка година, целта на Apple напоследък е да увеличава постепенно средните цени, докато увеличава общия брой на активните си устройства. По този начин тя поддържа продажбите на аксесоари и дигитални услуги като музикален и видео стрийминг.

От началото на годината цената на акциите на компанията е скочила над 30 на сто, което направи Apple първата публична компания на стойност над 1 трлн. долара.

По-ниската цена на Xr може да увеличи базата от активни устройства на компанията, давайки тласък на аксесоари като Apple Watch и на дигиталните ѝ услуги. По-евтините модели и тези с по-голям екран се очаква да привлекат онези потребители, които имат стари устройства на Apple и искат да ги сменят. Така компанията ще успее да разпространи и най-новите си софтуерни функции до повече потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
sportislife
преди 5 години
Доверете се на Алтернатива Файненшъл ООД и ведната ще усетите разликата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 3
Trustcrusher
преди 5 години
Както всяка друга година, и през тази тайното оръжие е малоумието на масовия потребител. След като за поредна година представят неща, които ги има от години (и то не 1-2) за "иновация" и *** им продължават да се продават, няма друго обяснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 3
bgMan
преди 5 години
Ти пак си приказвай за краставиците, не ми пречиш.За 750 лева ако не е със superamoled екран разбира се че трябва да е с качествен IPS или MVA задължително защитен с gorilla glass. Всичко друго е подигравка с клиентите.Аз самият съм така свикнал с IPS или MVA панелите и цветовете, че е невъзможно да ми хареса нещо по-долу от тях. Ако ще и с диаманти да го инкрустират и да има автограф от дева мария. Не им ща прескъпите услуги и излишните техноджаджи нито на едните, нито на другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 0
george353
преди 5 години
LCD може да е AMOLED?!?! Я ми бясни как течните кристали може да станат органични светодиоди и ми прати линка, че нещо не разбрах? Двете технологии нямат нищо общо, освен че се ползват за изработване на дисплеи. А който не знае каква е разликата между двете, ми да иде в магазина и да види.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 14
mrynmryn
преди 5 години
Абе ти знаеш ли какво значи lcd? Амолед е матрицата, а lcd е технологията. LCD може да е amoled, va, ips, tn, (имаше още 1-2 вида, които не се ползват особено) като първите 3 имат няколко разновидности, основно заради производителите си, които претендират, че тяхната е различна. Основната разлика е в представянето на цветовете, бързината на матрицата, ъгълът под който може да се гледа и респонсив тайма. И няма как да е Superamoled, защото в момента само самсунг го произвеждат, а от този модел нататък, епъл се отказаха от самсунг и ползва LG за дисплейте си.ТN - високи херци, нисък респонсив тайм, но кофти цветове и под ъгъл не се вижда особено, а след определен момент - нищо.VA - наситено черно, малко по-скъп от тн панелите, добър е за извити монитори/телевизори, цветовете са по-добри, може да се гледа под ъгъл, но с висок респонсив тайм.IPS - наситени цветове, по-скъп от предходните, може да се гледа под ъгъл, по-добър риспонсив тайм от VA, но страда от трептене особено на по-тъмните цветове, а черното е по-скоро тъмно сиво.OLED - има няколко подвида, основното е, че имат най-добри цветове, могат да се гледат под ъгъл, но се избягва да се правят монитори с тях заради "бърнин-а" който се получава, когато стой едно и също нещо на дисплея за продължително време. В момента правеха микро олед мисля, където уж тоя проблем ще е намален значително. Но са най-скъпи от останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 4
bgMan
преди 5 години
За тези пари трябваше да е Superamoled заедно с Corning Gorilla Glass 5.Миналата година за $139 си взех едно доста сносно китайче с хубав екран и Corning Gorilla Glass 3 + хардуерни характеристики на марков телефон от ценовия клас около 500 лв.А притежаването на скъпите модели са си стандарт в определени бизнес и икономически среди. И определено телефон за $750 с обикновен lcd екран си е егаси и подигравката с клиентите на компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 11
mrynmryn
преди 5 години
Какъв трябва да е според теб дисплея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
george353
преди 5 години
$750 за lcd екран? Определено това не е emerging markets/budget friendly територия, като се има предвид какво предлагат китайците за доста по-малко пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още