IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос: Критиките на Тръмп към медиите са грешка

До края на годината ще стане ясно къде ще бъде построена втората централа на Amazon

17:25 | 14.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос заяви дес, че компанията ще обяви решението си къде ще изгради втората си централа до края на тази година, както и че президентът на САЩ Доналд Тръмп не е прав “да атакува медиите”, предава Ройтерс.

Безос е собственик на Washington Post - една от медиите, които често се оказват обект на критики от страна на американския държавен глава.

Amazon обяви 20 места финалисти в Северна Америка, които очакват да разберат кое от тях ще получи планираната инвестиция от 5 млрд. долара и 50 хил. работни места от Amazon. В рамките на речта си пред Economic Club of Washinton Безос не разкри кои са любимците му за проекта.

Запитан за редовните критики на Тръмп към Washington Post и Amazon, Безос заяви, че е “грешка” за всеки избран политик да “атакува медии и журналисти”.

Това, което Тръмп “трябва” да каже, според него е: “Така е. Доволен съм, че съм критикуван” и трябва да бъде уверен и сигурен в себе си.

“Но наистина е опасно да се демонизират медиите. Опасно е медиите да бъдат наричани нисши, опасно е да се казва, че те са враг на хората”, допълва той.

“Медията ще бъде добре. Ще преминем през това”, обясни Безос.

От своя страна, Тръмп определя Washington Post като “основен лобист” на Amazon. Главният редактор на вестника твърди, че Безос няма никакво влияние върху статиите, които се появяват в изданието.

Белият дом не е отговорил веднага на запитванията за коментар по въпроса.

Припомняме, че през пролетта Тръмп многократно заяви, макар и без да дава някакви доказателства за твърденията си, че доставките на Американските пощенски служби за Amazon струват много на пощите. Той нареди извършването на проверка по въпроса, но миналия месец източници заявиха, че Белият дом е решил все още не да обявява резултатите от доклада си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
mitkomik
преди 5 години
Ми личния ти финансов консултант като е толкоз добър , да беше дал някой лев за реклама, а не да кара служителите си да досаждат тук:) Правите си лоша услуга:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
sportislife
преди 5 години
Личният ми финансов консултант от Алтернатива Файненшъл ООД е истински бог в сферата си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Whitestar
преди 5 години
За жалост Безос няма да построи новата си централа в България и така драстично да нараснат чуждестранните инвестиции в някой демографски изостанал район на Родината, въпреки преференциалната данъчна политика на правителството. Вероятно няма да получава критики и от страна на кабинета. Бон шанс за пропуснатата възможност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още