IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Помпейо обвини Русия в саботаж на санкциите срещу Северна Корея

Според държавния секретар на САЩ Москва многократно е извършвала нарушения по отношение на резолюциите за денуклеаризация на Северна Корея

09:55 | 15.09.18 г. 2
<p>
	<em>Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, Снимка: Ройтерс</em></p>

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, Снимка: Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че работи активно за подкопаването на международните санкции, наложени на Северна Корея. Той припомни, че прилагането на мерките е от ключово значение, за да бъде убеден Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия, предава БТА.

По думите на държавния секретар Москва многократно се е опитвала да пречи на изпълнението на резолюциите на Съвета за сигурност, който оценява спазването на санкциите. 

Помпейо добави, че се надява комитетът на ООН да публикува оригиналния документ, който показва ясни действия, свързани с нарушения на санкциите. По думите му САЩ „остават твърдо решени да продължат прилагането на резолюциите на Съвета за сигурност, защото са убедени в ключовото им значение за усилията на президента Доналд Тръмп да склони лидера на Северна Корея Ким Чен-ун в необходимостта от пълна денуклеаризация на Корейския полуостров“.

Помпейо припомни, че САЩ продължават да водят „многобройни разговори със севернокорейската управа за това как да се постигне изпълнението на поетите ангажименти след срещата между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп, провела се на 12 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Grosss
преди 5 години
След като си наложил санкции и на руснаците какви претенции можеш да имаш към тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Щатите забравят, че ТЕХНИТЕ санкции са си ТЕХНИ и, пътьом, вредят а интересите и на Русия. Едновременно, притискат и Русия, задет, бла-бла-бла. Съответно, да обвиняват якого, чебследва СВОИТЕ интереси, най-меко казано, е тежка шизофрения. На мястото на трета страна, която уважава себе си, бих им показал елегантен среден пръст: НЕ МОГАТ ЦЯЛ СВЯТ ДА ПОБЕДЯТ В ЕДНА ВОЙНА, БИЛА ТЯ ТЪРГОВСКА И ДАЖЕ, ЯДРЕНА.ТРЪМПОНИЙ СИЛНО И БОЛЕЗНЕНО СЕ Е НАДЦЕНИЛ.И предстои да жъне последици. Време е светът да прозре всичко това, да се отпусне, и да не му се връзва повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още