IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ден на отворените врати в Президентството и други емблематични сгради в София

Поводът е инициативата Европейски дни на наследството

10:37 | 16.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Администрацията на президента се включва в инициативата Европейски дни на наследството - 2018 г., и за поредна година ще отвори врати за граждани от 10.00 до 16.00 часа днес, съобщава БНР. Държавният глава Румен Радев ще приеме лично първите гости на "Дондуков" 2, а посетителите ще имат възможност да разгледат Гербовата зала, кабинетите на президента и на вицепрезидента, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Още емблематични сгради за столицата отварят врати днес. Инициативата, която започна в събота, е в рамките на Европейските дни на културното наследство.

По повод нея в събота посетители от различни възрасти имаха възможността да видят ефирните студиа, фонотеката и музейната сбирка на Радиото, както и да се запознаят с радиоводещите и музикалните редактори в Българското национално радио.

Днес сред сградите са Президентството и Военният клуб, а също и джамията "Баня Баши" и Католическият катедрален храм "Св. Йосиф", както и Софийска синагога и Софийска духовна семинария "Св. Йоан Рилски".  Отворени ще бъдат и много музеи - Националният археологически институт с музей при БАН и Музеят "Земята и хората", както и филиали на Регионален исторически музей - София - Триъгълна кула на Сердика, археологическият парк "Западна порта на Сердика" и др., а също и библиотеката и музеите към Софийски университет "Св. Климент Охридски" и др. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Sinuhe from Egypt
преди 5 години
А администрацията на Централнио Софийски не ли е кандидатствал за тази инициатива?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още