IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иранският външен министър нападна Twitter

Социалната мрежа е изтрила профилите на реални личности, а не ботове, твърди той

11:07 | 17.09.18 г. 1
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг платформата Twitter в изтриването на акаунтите на „реални“ иранци, но е позволила съществуването на антиправителствени профили, подкрепяни от Съединените щати, предава Ройтерс.

През август Facebook, Twitter и Alphabet заедно премахнаха стотици акаунти, свързани с предполагаема иранска операция за пропаганда.

В публикация в социалната мрежа Зариф посочва, че са били отстранени акаунтите на реални иранци, включително на телевизионни водещи и студенти. Посланието е насочено към главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси.

"Защо не се обърне внимание на реални ботове в Тирана, използвани в подкрепа пропагандата за „промяна на режима“, дошла от Вашингтон. #YouAreBots”, пише Зариф.

Twitter е отказала да коментира въпроса, когато с нея са се свързали от звеното на Ройтерс в САЩ.

Иранските медии обвиниха Израел, Саудитска Арабия и опозиционни групи за кампании в социалните мрежи, призоваващи за сваляне на ислямското правителство.

Иранският лидер аятолах Али Хаменей пък обвини САЩ и Израел този месец, че водят медийна война, за да обезсърчат иранците, докато страната им е изправена пред икономически затруднения след повторното налагане на американските санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
що малoyмник има на тая планета, все социалните мрежи и медиите са му виновни :):) ... еми като сте на власт направете така че да повишите нивото на образование на населението ви и проблема с фалшивите новини ще бъде решен ... аз лично още от поне 5+ години не ги ползвам, след като преминаха от забавни платформи на чисто пропагандни такива ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още