Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Кампанията срещу плоския данък - рязко покачване на преките данъци

По-високите приходи от плоския данък са видими и от най-простата статистика на Министерство на финансите, пише Петър Ганев

5
 
0
 
2
преди 2 месеца
Правителството ползва данъци за плащане на възникнали държавни щети при вредното въздействие от Централна банка. Вредното въздействие от Централна банка е с тенденция на завишаване. След съответно време са необходими повече данъци за плащане на щети.
Предпоставка за ситуацията е работата на Централна банка без защита от щети. Тази държавна грешка е водещият причинител за щети.
Възможностите са:
Първа: С Централна банка без защита от щети – щетите се увеличават и са необходими повече данъци за плащане на щети.
Втора: С Централна банка със защита от щети е прекратен водещият причинител за сегашни щети.
За устойчиво обществено развитие е необходима Централна банка със защита от щети.
2
 
21
 
1
преди 2 месеца
Нима някой вярва, че управляващите са се загрижили за "неравенството" и искат да помогнат на работещите хора с ниски доходи? Не - те ще ги използват с популистка цел - за да УВЕЛИЧАТ данъците на хората с по-висок доход !!! Търсенето на по-високо преразпределение е ЦИНИЗЪМ защото то и сега е прекалено голямо - а работещите хора са принудени да поемат издръжката на лица, които не само ОТКАЗВАТ да работят, но и не желаят да учат, не спазват законите и агресивно възпроизвеждат отново и отново зловредният си социално-генетически модел !!!
Никой не се замисля, че при едно рязко увеличаване на данъците за по-високо платените кадри - особено по-младите - например в IT сектора - рязко ще се ускори емиграцията им - т.е. управляващите преcтъпници окончателно ще заколят последната крава, която доят !!! Като ви останат тука над 50% неграмотни и неработещи рoмове - от кой ще събирате данъци? Или последните работещи направо ще ги оковете във вериги, за да не могат да избягат? Впрочем и това вече се подхвърля като идея - завършващите образование да не могат да мърдат от страната, без да си отработят образованието - тоест окончателно да станат роби на привилегированият eтнос !!!