IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция: Сделка за Brexit все още е възможна

Въпреки това страната смята, че трябва да се подготви за сценарий, в който няма да се стигне до споразумение

12:28 | 22.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Франция все още вярва, че може да се постигне добра сделка за Brexit, но страната трябва да се подготви за възможността Великобритания и Европейският съюз (ЕС) да не постигнат споразумение за развод, заяви министърът по европейските въпроси Натали Лоазо, цитирана от Ройтерс.

В петък британският премиер Тереза Мей заяви, че преговорите за Brexit с ЕС са стигнали до задънена улица. Тя отправи предизвикателство към блока да излезе със собствено предложение - ден, след като лидерите от ЕС отхвърлиха нейното.

“На референдума през 2016 г. британците решиха да напуснат и ние уважаваме това. Но този избор не може да доведе до разпадането на ЕС”, коментира Лоаза. “Това е посланието, което се опитваме да отправим от няколко месеца до нашите британски колеги, които може би си мислят, че ще кажем “да” на каквато и да било сделка”.

Лоаза каза, че предложенията на Мей, според които британските стоки ще влизат свободно на единния пазар на ЕС, биха били “твърде негативни” и ще доведат до “нелоялна конкуренция за европейските компании”.

Френският министър все още вярва, че е възможна добра сделка с Великобритания, но Франция трябва да се подготви за възможността за липса на сделка, а през ноември ще представи ново законодателство по този въпрос.

“Работим за постигането на добра сделка, там влагаме по-голямата част от енергията си. Все още е възможно, вярвам го, всички 27 страни членки го вярват. Но не мога да излюча, че може да не постигнем споразумение в крайна сметка”, допълни тя. “Нека си представим, че не постигнем споразумение. Това, което казваме, е, че трябва да се подготвим за това”.

От своя страна, Мей твърди, че нейните предложения за бъдещата търговия с ЕС са единственият път напред. По време на срещата на лидерите на ЕС в Залцбург те потвърдиха мнението си, че този план би подкопал целия единен пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Това важи не само за англичаните, но и за всеки който е упълномощен да сключва сделки. Трудността е да се направи точна оценка на позитивите и негативите. Взаимно изгодни сделки не съществуват. Винаги едната страна печели, а другата губи. Разликата може да е минимална, но все пак я има. Ако всички преговарящи бяха способни на правилна преценка, нито една сделка нямаше да е възможна. Всяка осъществена сделка е резултат на грешна преценка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
tammyduckworth63235
преди 5 години
Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.Това е мястото, където започнах...>>>>> Ecash10.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Sandy
преди 5 години
Сделка с англичанин може да се направи само, ако е в негова полза. Така, че сделка няма да има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още