IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit без сделка ще засегне ТИР-ове, авиокомпании и домашни любимци

Британското правителство публикува над 65 предупреждения, които показват какво ще се случи, ако страната напусне ЕС без сделка

19:29 | 24.09.18 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британските авиокомпании и авиопревозвачите от Европейския съюз автоматично ще изгубят правото да летят от едната територия до другата, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение за Brexit, предупреди британското правителство, цитирано от Ройтерс.

Правата за полети до, от и в Европейския съюз, както и между Съединените щати и Великобритания, в момента са заложени в европейските споразумения "Открито небе", които са изложени на опасност от Brexit.

Лондон предупреди, че при липса на споразумение при напускането на ЕС през март 2019 година лицензираните авиокомпании от Великобритания и ЕС ще изгубят автоматичното право да извършват въздушни полети между Обединеното кралство и ЕС без предварително разрешение.

Британското правителство публикува над 65 подобни предупреждения, които разкриват какво ще се случи при липса на сделка за Brexit – кошмарния сценарий за ръководителите на повечето международни компании, които оперират на Острова.

На фона на предупрежденията за опашки от ТИР-ове от двете страни на Ламанша при липса на сделка Великобритания съобщи, че ще търси двустранни споразумения с европейските страни, за да гарантира, че транспортните компании ще запазят достъпа си.

Предупрежденията се отнасят за голям брой сектори от британската икономика и включват например пакетираните храни, чиито етикети ще трябва да бъдат сменени.

„Използването на „ЕС“ в описанието за произход на етикета вече няма да е правилно за храни или съставки от Великобритания“, отбеляза правителството.

Производителите на мед ще трябва да променят етикетите си, а страните членки на съюза може да не приемат британска минерална вода, допълни същият източник.

При липса на сделка за Brexit собствениците на домашни любимци, кучета, котки и дори порове може да се нуждаят от здравни удостоверения и задължителна ваксинация против бяс. Плановете за пътуване ще трябва да бъдат обсъдени с ветеринар поне четири месеца преди влизането в страна от ЕС.

Това означава, че човек, който иска да вземе домашния си любимец в страна от съюза на 30 март 2019 г., деня след напускането на блока от Великобритания, ще трябва да обсъди пътуването с ветеринарен лекар до края на ноември.

Без сделка Великобритания ще премине от безпрепятствена търговия с останалата част от ЕС към митнически споразумения, определени от Световната търговска организация (СТО) за външни страни без преференциални сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 33 rate down comment 11
shinawatra
преди 5 години
ЕС е съюз на злото, и англичаните много добре знаят това. Дано започне да се разпада въпросният съюз на порока, след като шоково изчезнат английските дотации. Евро-програмите, евро-субсидиите и евро-бюрократите нанасят много повече вреди, отколкото допринасят с ползи и доведоха дотам Русия, Китай и подобни държави от третия свят почти да се изравнят като стандарт с тези толкова богати иначе европейски държави. Време е ЕС какъвто ни е познат в момента да изчезне или да се промени напълно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 31 rate down comment 8
shellymarr1115
преди 5 години
Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми. Това е мястото, където започнах.....>>>> Ecash10.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 34 rate down comment 6
stefanstefanov
преди 5 години
Да ви п...я демокрацията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 38 rate down comment 22
abdul
преди 5 години
UK е 4тия донор на тумора ЕС. Всеки нормален човек би отказал с парите му да плаща за публичното корумпиране на държавни власти (справка България).За пари И власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 41 rate down comment 1
lyusien
преди 5 години
До 2 Наистина си прав" За каквото и да си говорим знайте че става въпрос за ПАРИ "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 44 rate down comment 3
abdul
преди 5 години
за пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 42 rate down comment 8
lyusien
преди 5 години
Без сделка и дори с лоша сделка ще настане хаос навсякъде - пристанищата летищата митническите пунктове логистичните вериги и дори в съзнанието на хората от двете страни на ЛаманшаИ защо е всичко това Великобритания винаги е била част от Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още