IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast е придобила над 30% от акциите на Sky след победата си над Fox

С това американската кабелна компания притежава общо близо 516 млн. от акциите на медията

13:11 | 25.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Comcast – победителят от наддаването за европейската телевизия Sky в събота, обяви във вторник, че е придобил над 30% от пазарните акции на медията, съобщава CNBC.

С това американската кабелна компания притежава общо близо 516 млн. от акциите на Sky, става ясно от официално изявление на Лондонската фондова борса. В него се посочва, че компанията ще продължи да изкупува книжа на телевизията на цена от 17,28 паунда за акция.

„Comcast Bidco ще продължи да придобива акции на Sky на пазара от пълномощни акционери извън САЩ на (цена – бел. ред) до и включително 17,28 паунда кеш за всяка акция на Sky“, се казва в съобщението.

С предложението си Comcast победи по време на търг в събота Twenty-First Century Fox на Рупърт Мърдок, която предложи цена от 15,67 долара за акция.

Fox притежава 39% от Sky, които продава на Walt Disney в рамките на отделна сделка.

Американският кабелен оператор се нуждае от 50% плюс една акция, за да завърши придобиването си. Надеждите на компанията са, че това може да стане до края на следващия месец, съобщава Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още