IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Важно е да разберем какво точно иска Великобритания

Германският канцлер припомни, че Лондон не може да подбира от кои облаги на единния пазар на ЕС може да се възползва при преговорите

17:22 | 25.09.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Германският канцлер Ангела Меркел, Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел, Снимка: Ройтерс

Великобритания трябва да реши какво точно иска при преговорите за Brexit, заяви германският канцлер Ангела Меркел в реч пред представителите на местния бизнес.

Тя припомни, че предстоят между шест и осем седмици усилена работа за постигане на споразумение за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС), предава БТА.

„Икономиката изисква яснота. Важното е какво всъщност иска Великобритания. Досега дискусиите не бяха много ясни“, заяви Меркел. 

Канцлерът припомни, че Лондон не може да подбира от кои облаги на единния пазар на ЕС може да се възползва занапред.

„Не може да си част от единния пазар ако не приемаш всичките му аспекти, а само част то тях“, заключи тя.

По думите ѝ бъдещите отношения между ЕС и Великобритания трябва да бъдат формулирани „възможно най-конкретно“, тъй като за момента те са прекалено общи и неясни и 21-месечният преходен период няма да бъде достатъчен за договаряне на цялостното търговско споразумение.

По-рано през деня британската опозиционна Лейбъристка партия се закани да отхвърли предложението на министър-председателя Тереза Мей за споразумение за Brexit с ЕС, споделяйки още, че не изключва и провеждането на втори референдум за оставането на страната в блока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
...вземе да и отпере един тУпаник и да я върне в правия път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
Меркел: Важно е да разберем какво точно иска Великобритания.- Какво ли? Някой да
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
dakl
преди 5 години
Твърде трудна задача си е поставила г-жа Меркел. Ако самата Великобритания имаше единно мнение по този въпрос , то проблемът би бил решаем, но уви! Както за сега вървят нещата , повече от ясно е коя ще бъде губещата страна, а бъдещото правителство в Лондон вероятно ще започне всичко от начало, или както в известната поговорка, ..." а защо го ручахме жабето..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
На Меркел й требваха неколко години, за да разбере какво искат любимите й "бежанци". Има време - некой ден може да разбере и Великобритания какво иска... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
"Меркел: Важно е да разберем какво точно иска Великобритания "Елементарно Уотсън! Каквото искат всички жени до 30 години:ВСИЧКО И ТО ВЕДНАГА!Всъщност не се правете на утрепани, че до сега не знаете какво иска!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 9
abdul
преди 5 години
"Не може да си част от единния пазар ако не приемаш всичките му аспекти, а само част то тях, заключи тя."Т.е. на германците и всички други в ЕС е позволено да приемат допълнителни разпоредби ограничаващи свободното движение на хора и капитали, а на UK - не?Защо меркел не започне с тираджийските такси на макрон?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 11
крас
преди 5 години
Жестикулацията от снимката показва колко голяма би могла да бъде устатат на Германия Дори и такава тя не е в състояние да погълне ИМПЕРИЯ КАТО АНГЛИЯ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още