IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за успех от най-богатия човек в света – в интервю по BloombergTV Bulgaria

Разговорът с основателя на Amazon - Джеф Безос, ще се излъчи в сряда от 22:00 часа

17:13 | 25.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

Единствената специализирана бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria, ще предложи на зрителите си вълнуваща история за успеха в интервю с основателя на компанията за кибертърговия Amazon – Джеф Безос. Наскоро състоянието му мина границата от 150 млpд. долара и така Безос стана най-богатият човек в съвременната история, посочи рейтингова класация на милиардерите, изготвена от агенция Bloomberg. Как успява да превърне Amazon от продавач на книги в глобален играч, предлагащ всякакъв вид стоки? Каква е ролята на интуицията във вземането на бизнес решения и ще имаме ли скоро космическа инфрастукруктура – отговорите на тези и още любопитни въпроси гледайте в специалното интервю на Bloomberg LP с Безос, което Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на 26 септември от 22:00 часа.

Въпреки че цената на акциите на Amazon е скочила със 70% от началото на годината, Джеф Безос се стреми да не отделя време за размисли за дневната стойност на книжата. Предпочита да живее в бъдещето. „Трябва да правите точно това – да гледате 2-3 години напред в бъдещето. А и защо трябва да решавам по 100 неща на ден? Ако взимам по 3 добри решения на ден, това е напълно достатъчно. И трябва да са възможно най-добри“, казва Безос.

Солидните финансови ресурси, с които разполага, не умопомрачават Джеф Безос. Той измерва успеха с влиянието на проектите си върху света. „Бих предпочел хората да говорят за изобретателя Джеф Безос или предприемачът Джеф Безос или бащата Джеф Безос. Тези неща са много по-важни за мен. Ако погледнете финансовия успех на Amazon и нейните акции, аз притежавам 16% от Amazon, а компанията струва приблизително 1 трлн. долара. Това значи, че в продължение на 20 години сме изградили 840 млрд. долара богатство за други хора, а това е страхотно и така трябва да бъде“, казва още Безос.

Иницииатор на филантропска програма за безплатно предучилищно обучение за деца и притежател на американския вестник The Washington Post, начинанията на Безос с поглед напред във времето и пространството не спират дотук. Безос е основател и притежател и на аерокосмическата компания Blue Origin, която създава тайно, а по-късно представя на обществеността. Всяка година влага в Blue Origin милиарди от личните си средства с цел да създаде космически кораби за многократна употреба. „Това е най-важният ми проект, в който вярвам много силно. Бих искал да има 1 трилион души в слънчевата система. Така бихме имали 1000 души като Айнщайн и Моцарт“, споделя Безос в интервюто.

Не пропускайте интригуващия разговор с Джеф Безос на 26 септември от 22:00 часа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още