Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Новият здравен модел – по-скъпо, не по-добро

Необходима е цялостна промяна в здравната система, а не фокус само върху финансирането и осигурителния механизъм, обединяват се експерти

2
 
7
 
1
преди 2 месеца
Нека кажем само с две думи каква е истината - защото всички изказали се в статията, само дрънкат - така да се каже: витиевато, но без да казват нищо:

Здравната каса иска да прехвърли отговорността си на застрахователите, но в същото време да продължи да прибира същите пари... или по-точно да ги краде от платците... защото когато срещу 100-200 лв месечна удръжка ти предлагат здравно покритие до 595 лв, това е ГРАБЕЖ !!!

Единственото решение е да се намали драстически броят на НЕплащащите - които са над 2/3 от населението - защото оттам идват основно проблемите в здравеопазването. Отделно тия неплащащи държавата ги "осигурява" на половин МРЗ, макар че много от тях имат високи доходи - т.е. най-некоректният платец на здравни осигуровки в държавата е самата държава.

Единствените, чиито осигуровки трябва да поема държавата, това са деца, учащи и пенсионери с доходи под минималната работна заплата... а не както сега - на ушеви, военни, садии, прокурори, митничари, държавни чиновници, хъхреци !!!