IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярността на Макрон продължава да спада

Неодобрението за държавния глава се е увеличило на 67 процента

08:53 | 28.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Френският президент Еманюел Макрон по време на своя реч. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Френският президент Еманюел Макрон по време на своя реч. Снимка: Ройтерс

Популярността на Еманюел Макрон бележи нов спад във Франция през септември - президентът се ползва с одобрението на едва 32 процента от французите, най-ниското равнище от избирането му и същото, като на предшественика му Франсоа Оланд пред септември 2013 г., показва допитване, цитирано от AFP и БТА.

Неодобрението за държавния глава се е увеличило на 67 процента - с един пункт за месец, докато премиерът Едуар Филип е увеличил популярността си с един пункт на 39 процента, сочи анкетата на института за анализи BVA за няколко медии, публикувана днес.

Ако Макрон и Филип се ползват с голямо одобрение в партията си "Република, напред" (съответно 96 и 94 процента, увеличение от 9 пункта и за двамата), президентът се ползва с популярност от едва 22 на сто сред симпатизантите на Социалистическата партия (спад от 6 пункта) и от 35 процента сред тази на дясната партия "Републиканците" (с 2 пункта по-малко).

Негативното развитие за лидерите обаче няма особена полза за опозицията, отбелязва BVA Според французите нито една от включените в допитването партии не е в състояние да постигне повече от сегашното правителство, ако е на власт. Одобрението за "Национален сбор" (бившия Национален фронт) е 21 процента, за радикалната лява формация "Непокорна Франция" - 20 процента, за "Републиканците" - 18 на сто, а за социалистите - 13 процента, показва сондажът.

Допитването е осъществено онлайн на 26 и 27 септември и в него участват 1011 души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още