IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Най-лошото за Мъск още не е минало

Въпреки че манипулирането на пазара е трудно доказуемо, предприемачът може дори да влезе в затвора, твърди Красимир Атанасов

12:42 | 01.10.18 г. 15
Експерт: Най-лошото за Мъск още не е минало

Най-неприятното около Илон Мъск все още не е отминало, тъй като полупризнаването на вина от негова страна отваря вратичка за претенции от страна на инвеститорите. Това мнение изказа финансовият анализатор Красимир Атанасов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

„По-неприятното, което се очаква освен претенциите на инвеститорите, е, че прокуратурата още не се е заела с него. Ако се стигне до процес, той може да попадне и в затвора. Комисията по ценните книжа и борсите, която твърдеше, че Мъск е заблудил инвеститорите със съобщение в Twitter на 7 август т. г., според което компанията е разполагала с финансиране, за да свали производителя на електромобили от борсата, изнесе всички думи на Мъск по този повод като дневник. Формулировката ѝ в обвинението "неверни и подвеждащи данни" не е случайна. В продължение на дни той е лъгал инвеститорите и то с ясното съзнание, че го прави. Дори цената, която е измислил - 420 долара за акция, е свързана с културата на марихуаната", каза още Атанасов.

Дори после да оправда числото 20 като 20% премия, то този премия е при цена на акция от 300 долара е доста далече, посочи още Атанасов.

Предстои да видим ще се справи ли Мъск и с другите изисквания, наложени от споразумението. Той трябва да се откаже от поста си в борда на директорите за 3 години, припомни още Красимир Атанасов.

Визионерът невинаги е най-добрият изпълнителен директор, това важи не само за Tesla, но и за други компании. Tesla трябва да избяга от този период, Мъск трябва да напусне и поста на изпълнителен директор, като може от страни да задава визията на коценра, каза още Атанасов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
и ти отново извади железен аргумент на лична основа ... и не издавай че съм те еаал :):) разбрахме се да си остане между нас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
:) ... секта , секта колко да са секта ? нали ги виждаш кои са притежателите на 79% от акциите , това е официална информация , и не си ги продават , държат си ги . да виждаш там случайни инвеститори или ошшшфорки :))) . дали са си направили сметката , как мислиш ? аз те смятам за сравнително грамотен финансово , нищо че част от форума мисли друго . отвори на финановата част и виж , недвижими имоти + машини + складови запаси , след амортизация почти $28млрд. . дългосрочен дълг от почти $8млрд , който обслужват . намаляващ отрицателен финансов поток . оборот от $3,0-3,5млрд на тримесечие , за текущото са успяли да произведат около 80.000 ( осемдесет хиляди ) автомобила и веротно са постигнали над $5млрд. оборот . дали са стопили отрицателния финансов поток ще видим в отчета след седмица или две . и аз искам да си купя на $3 ама няма как да стане :))) . те хората на $264 са се разсипали да ги търсят ти на $3 се мръщиш и условия поставяш :))) . и това за дивидента го чета под всяка статия за Тесла или Мъск . ясно е че предпочиташ сигурното и класическото , ама приеми че има и авантюристи . нали не играят с твоите пари :))) , играят с техните си :))) .а дали е мошшшшшшшшшшшеник Мъск , ти писах в събота под друга тема . не искам да се повтарям :))) .Бойчо и Аспарух ще ни пуснат тези дни сигурно пак тема за Тесла , за производството и прочие , там пак ще пишем :))) . нека да излезе обобщената информация ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Microsoft, Google, Amazon... Все гаражни компанийки. А сега провери кои са петте най-скъпи компании в света. И мога да си залoжа онaя рaбoта, че нямаш акции от нито една от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
така е прав си :))) ... гледах pre-market ... сега борста отвори официално , виж цената :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 9
vzhekoff
преди 5 години
Събра се xoмо дружинката воглаве с видинския *** да дава акъли и експертиза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
Sokratus
преди 5 години
Жежков, а бе да не си тоя експерт?Ке умирга Тесла, нали!хахаха$305 са заявките за купуване/продаване преди отварянето на пазара!Много точен експерт си ша знаиш! Пак ще те викат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 5
khao
преди 5 години
и ти сигурно си закъсил, нали ? :):):) аз на твое място вече да съм си сменил името и да съм се покрил някъде ... обаче родния неук *** умира да се покаже на света :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 6
vzhekoff
преди 5 години
На мен акциите ми ги показва на 265$ така че не знам какво гледате.Иначе най-лошото предстои, вярно е - докладът за тримесечното производство, особено за последния месец. Очертава се средно производство за тримесечието около 4000 коли, доооооста доста под 5К и нови огромни загуби, конвертиране на заемни книжа по неприятна цена и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 9
majnata
преди 5 години
Мъска го чека панделата , крейзи ... а тебе въженцето на абажура !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 1
Sokratus
преди 5 години
Абе тоз инвеститор да не е Миша, ABBA или някой друг ***!?!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още