IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marriott International увеличава хотелите си в Африка с 50% до 2023 г.

През последните години глобалните хотелски вериги засилват инвестициите си на континента

15:28 | 01.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Хотелиерската верига Marriott International планира да увеличи хотелите си в Африка с 50% в идните пет години, като открие нови обекти на пазари, в които вече оперира, и навлезе в нови като Мозамбик, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Глобалните хотелски вериги увеличават инвестициите си в Африка през последните години, за да се възползват от бързо растящите икономики и подобряването на транспортните връзки.

Marriott съобщи, че е подписала споразумения с партньори, които ще ѝ позволят да увеличи броя на хотелите си в Гана, Кения, Мароко, Южна Африка и да навлезе в Мозамбик.

“Подписаните договори ще помогнат на Marriott International да разшири портфолиото си с 50% с над 200 хотела и 38 хил. стаи до 2023 г. Очаква се това да генерира 12 хил. нови работни места“, се казва в съобщение на компанията.

И други международни хотелски вериги обявиха в последно време планове за експанзия в Африка. Сред тях са AccorHotels, която има над сто хотела в Африка и е заделила 1 млрд. долара за увеличаване на портфолиото си в региона.

А базираната в Мериленд компания Bethesda разполага с 6700 обекта в 130 страни, включително 21 страни в Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още