IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin сви ценовия диапозон за IPO-то си

Промяната се дължи на смесени реакции от страна на инвеститорите

17:03 | 01.10.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin понижи горната граница на ценовия диапазон за първичното си публично предлагане (IPO) до 20 паунда на акция, оценявайки я потенциално на до 4,6 млрд. паунда (6 млрд. долара). Промяната се дължи на смесени реакции от страна на инвеститорите, коментира Ройтерс.

Aston Martin първоначално определи диапазон от 17,50 до 22,50 паунда на акция, но в понеделник заяви, че измества границите от 18,50 до 20 паунда и че за момента има достатъчно интерес, който да покрие всички акции, продавани на това ниво.

Реакциите са смесени“, казва източник, запознат със сделката, допълвайки, че инвеститорите изпитват опасения около изпълнението при представянето на нови модели, но са впечатлени от ръководството.

Долната граница на диапазона е единственото ниво, което може да проработи“, добавя той.

Очаква се Aston Martin, станала известна със спортните си автомобили във филмите за агент Джеймс Бонд, да затвори записванията за IPO-то по обяд във вторник.

Банкерите казват, че IPO-тата обикновено се нуждаят от двойно повече оферти от акциите, за да бъде едно предлагане успешно.

При продадени 57 млн. акции, с фрий флоут от 25%, пазарната капитализация на компанията след вписването ще достигне до 4,6 млрд. паунда.

В зависимост от това каква ще бъде цената на акция в рамките на определения диапазон Aston Martin може да влезе във FTSE 100 след предлагането си и да се превърне в първия производител на автомобили в индекса на сините чипове след Jaugar.

Компанията продава около 25% от акциите си в първото IPO на британски автомобилен производител от десетилетия.

То следва продажбата на акции на много от собствениците ѝ, включително кувейтски и италиански частни инвестиционни групи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jorkata
преди 5 години
Оправете си заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още