IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla е произвела рекордните 80 000 коли за това тримесечие?

Доближаваме се все по-близо до рентабилността, твърди Илон Мъск в мейл до служителите си

09:37 | 02.10.18 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla е произвел рекордните около 80 000 електромобила през изминалото тримесечие, предава специализираният сайт Electrek, като се позовава на запознати източници. 

Това ниво на производство е безпрецедентно за производителя на автомобили, но доставките може да се окажат още по-впечатляващи, пише изданието. То информира още, че Tesla вече е счупила нов рекорд след приключването на тримесечието, като е произвела около 50-55 хил. броя Model 3 S.

Самият главен изпълнителен директор на концерна Илон Мъск смята, че той е „много близко" до това да се превърне в печеливш след години "изгаряне" на пари в брой, но предупреди, че неделята ще се окаже ключова за това компанията му да постигне „епична победа“ за производствените си цели.

На фона на бурните събития в производителя през последните седмици, които завършиха със споразумение между Мъск и борсовия регулатор, се очаква през тази седмица компанията да отчете данните си за производството за третото тримесечие.

В два имейла, получени от CNBC, Мъск увещава служителите да „пренебрегват разсейванията" и ги уверява, че компанията е близо до това "да докаже на скептиците, че грешат". В неделя Мъск заявява, че Tesla е напът „да постигне победа над всички очаквания".

Анализаторите следят  и реакциите на пазара, след като през уикенда Tesla и Мъск сключиха споразумение с Комисията по ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commision – SEC). След споразумението цената на акциите пое нагоре след първоначален шок и приключи сесията с ръст от 17,35 на сто до 310,70 долара за брой. 

От Софтуерния университет поясняват, че Илон Мъск все още е главен изпълнителен директор (CEO) на Tesla. Тъй като регулаторът изисква отстраняването му от всякакви ръководни постове, все още не е ясно дали ръководството на компанията ще го освободи и от тази позиция. От Софтуни допълват, че един нов главен изпълнителен директор би трябвало да се справя с производствени проблеми, съображения с ликвидността и други финансови и технически проблеми.

Ако погледнем назад, Tesla имаше лесен достъп до капиталовите пазари поради имиджа на Мъск като визионер. Без Мъск инвеститорите едва ли биха продължили да влагат средства в компания, която до този момент няма отчетена годишна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 23 rate down comment 0
zap
преди 5 години
... компанията е близо до това "да докаже на скептиците, че грешат" ...сигурно Мъск има предвид някои видни съфорумци тука ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още