Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Жилищата в София поскъпват още, но няма "сделки на всяка цена"

Имотите в "Дружба" и "Овча купел" са с най-голям ръст на цените, сочат данни на компанията за недвижими имоти "Адрес"

0
 
6
 
3
redcretin до: marto1992
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Мадабе, точно тая тънкост я пропускат софийските купувачи - никой не им продава мястото, а само право на строеж, ползване. Оттам и цените трябва да са надолу, докато брокитата лъжат колко е хубаво да си купиш върху държавна/общинска земя и после да те правят на луд както си искат :) Тая работа с мечтите я помним - цял град имаше, на Анжел ... помним и как приключи - кръгла нула и милиони загуби за наивниците.
9
 
7
 
2
преди 7 месеца
Има една тънкост при имотите - не купуваш само жилището, а и мястото. Всеки иска да е в уреден квартал, до детска градина, училище и метро. От там и цените в тези квартали скачат! Няма такъв термин - "нереални цени, изкуствено завишени" щом се купуват имотите. Ако ти не можеш да си позволиш, защото заплатата ти е от преди 10г, то други могат. Щом искат да живят в уреден квартал - 40-50-100% надценка не ги интересува - стига да купят жилището на мечтите си. В крайна сметка има и други градове - има и села. Всеки си преценява - дали да даде 100 000 лева за двустаен апартамент в София или за същите пари да си направи палат в някое селце до София.
13
 
63
 
1
преди 7 месеца
От 2014 та година цялата машина от имотни агенции, брокери, банки, алчни строители и собственици на недвижими имоти, медии с платени статии се включи да помпа цените на жилищата като резултата е нов имотен балон, 10 години след 2008 ма година!!
Вечен ръст на цени на който и да е пазар, на която и да е стока няма. Жилищата в София и големите градове са с нереални, изкуствено завишени цени с над 40 % от реалните им стойности! Медиите масово убеждаваха хората да теглят уж изгодни кредити защото видиш ли лихвите били изгодни, имало ръст на заплатите и какви ли не лъжи. Първо изгоден заем няма, това е заем, пари които трябва да върнеш, второ при такива ниски лихви които тепърва ще се качват и такива цени на жилищата беше ясно че всичко е една манипулация на хората с цел максимално да задлъжнеят.
Доходите макар и по високи но не навсякъде и с разлики по браншове се сблтскват с все по скъп живот, и инфлация която изяжда увеличението им. В София масово има заплати от преди 10 години и ори двойното и тройно поскъпване на стоки и услуги всеки може да си направи сметката каква е покупателната сила на тези заплати спрямо цените на жилищата.
10 години след предишния имотен балон, сценария се повтаря.
Лихвите се вдигат, кредитите поскъпват, живота измерен с инфлацията също като доходите вече спряха темпа си на вдигане.
Идва нова икономическа криза.
Жалко за хората които за пореден път бързо забравиха какво се случи в близкото минало и се подлъгаха по сладките приказки на брокери, рекламите по телевизията и платените статии в медиите.