IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отмени решението за запечатване на хотел „Маринела“

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване

16:53 | 03.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Дмитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Дмитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Съдът е отменил разпореждането на данъчните, с което за седмица беше запечатан хотел „Маринела” в София.

Определението на Аминистративния съд в София не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд, става ясно от документа.

"Касае се за запечатване като цяло на хотелски комплекс и забрана на достъпа до него. Предварителното изпълнение на мярката не гарантира бъдещо законосъобразно "съхраняване на документи, издавани от/във връзка с фискалните устройства или интегрираните автоматизирани системи за управление на търговската дейност, включително и съхраняване на данни в контролна лента ма електронен носител", пише още в съдебното определение. 

Припомняме, че хотелът беше затворен в края на миналата седмица заради проверката на Националната агенция по приходите (НАП).

Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Двамата продължават да се издирват.

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева в Пловдив, София и село Свежен.
Съдебни заповеди са издадени за 12 банкови сметки на семейство Арабаджиеви в различни трезори, както и дялове в няколко търговски дружества. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
KPetkov
преди 5 години
Това не беше ли някаква комедия от Шекспир, "Много шум за нищо"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още