IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay обвини Amazon в опит за кражба на нейни търговци

Компанията на Джеф Безос е използвала системата за съобщения на eBay, за да вербува независимите търговци

20:13 | 03.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската интернет компания за онлайн търговия eBay обвини Amazon, че се опитва да привлече нейни търговци за своя пазар чрез системата за съобщения на eBay.

Компанията изпрати писмо до Amazon, настоявайки това да бъде прекратено, след като обвини около 50 търговски представители по целия свят, които са изпратили повече от 1000 съобщения до продавачите чрез нейната платформа, съобщава Wall Street Journal. 

eBay разглежда този проблем след предупреждение от продавач, който е споделил, че някой използва системата за съобщения, за да го убеди да с премести в Amazon.

В писмото eBay твърди, че компанията, ръководена от Джеф Безос, е нарушила Закона за достъп до компютърните данни.

„Можем да потвърдим, че сме открили незаконна схема от страна на Amazon за вербуване на нашите продавачи“, заяви говорител на компанията.

Представител на Amazon сподели, че случаят се разглежда от неговите колеги.

Двете компании, които са пионери в онлайн търговията, се съревновават от години, тъй като разчитат на независимите търговци, които продават стоки в техните сайтове.

eBay е чисто пазарно пространство и не продава собствени стоки, докато Amazon разделя печалбата със самите търговци наполовина.

През последните години Amazon разчита все повече на своя независим пазар, за да увеличи продажбите, тъй като тези трансакции обикновено са по-печеливши. Обикновено Amazon взима по 15% от всяка продажба, като отчита значителни приходи и от реклама.

Докато Amazon господства през последните години на онлайн пазара за търговия на дребно, eBay се опитва да се отърве от имиджа си на интернет гаражна разпродажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още