IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast изкупи от 21st Century Fox акции на Sky за 15,10 млрд. долара

Това слага край на битката по придобиването на британската телевизионна група

11:46 | 04.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският кабелен оператор Comcast Corp. се е споразумял да закупи от компанията 21st Century Fox Inc. притежавания от нея пакет от 39,1% от акциите в Sky PLC за 11,63 британски лири (за около 15,10 млрд. щатски долара), след като преди време успя да спечели войната с Fox по наддаването за придобиването на голямата британската групировка за платена телевизия, съобщава The Wall Street Journal, цитиран от БНР.

Comcast посочи, че след приключването на сделката, вече ще притежава повече от 75% от акциите на Sky. През миналата седмица водещият американски кабелен оператор придоби 47,7% от акциите на британската телевизионна група.

Кабелният гигант от САЩ отбеляза, че е купил от Fox 672,8 милиона акции на Sky на цена от 17,28 паунда за всяка една от тях - цената, с която Comcast успя да надвиши офертата на своя конкурент в необичайния търг, проведен през миналия месец от британските регулаторни органи. По този начин беше сложен край на битката за придобиване на контрола над големия телевизионен оператор от Обединеното кралство.

Comcast съобщи, че очаква да приключи окончателното придобиване на Sky следващия вторник.

След като загуби проведения от британския регулатор аукцион, 21st Century Fox Inc. обяви, че ще продаде дела си в Sky на Comcast със съгласието на Walt Disney Co. Трябва да се има предвид, че преди време компанията Disney се беше съгласила да закупи тези акции на Sky като част от по-голяма сделка за развлекателните активи на Fox.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още