Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ИПИ: Новото райониране на страната рискува да ощети Югозападна България

Никъде в мотивите в законопроекта не се обяснява защо строителното министерство е избрало варианта, който ще се обсъжда, коментира Десислава Николова

0
 
7
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не е много добре направено това райониране! Може би София град с някоя друга околна община трябва да се отделят в отделен район като в Румъния!
Черноморския да е без Сливен и Ямбол. Да се оформи западен с От видин, враца, монтана, софия област, перник, кюстендил, Благоевград. И да се разделят, другите на северен централен и южен централен.
И е добре да се помисли да се направи механизъм за намаляване на броя на общините, особено в обезлюдените краеве.
;)
2
 
17
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Интересно защо се твърди, че София не "изсмуква" средства от останалите райони, дори примера с метрото е емблематичен в това отношение - парите за интермодалните гари отидоха за метро, т.е. не бяха дадени за инвестиции в други райони, а в София. И тук идва другият момент - кое е първото дали пък София не е "пренаселена", защото се изливат прекомерно средства там без да се мисли за останалите райони. Много хора вземат средства в София, които биха получили и в други райони, но в тези райони условията за живот са сведени до минимум или под него.
Замислят ли се от ИПИ защо се получава, че 1/3 от населението, става половината от работещите и как точно в София е половината от "производството"?