IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с Ким Чен-ун*

Имах добро пътуване до Пхенян, написа той в Twitter

12:24 | 07.10.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Twitter</em></p>

Снимка: Twitter

При посещението си в Пхенян днес държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Помпейо съобщи това чрез съобщение в Twitter, където пусна и снимка от срещата.

„Имах добро пътуване до Пхенян за среща с председателя Ким“, казва Помпейо в съобщението си.

„Продължаваме да отбелязваме напредък по споразуменията от срещата на върха в Сингапур“, коментира той и благодари за гостоприемството, оказано на него и на екипа му. 

Съобщението е качено след пристигането на Помпейо в Сеул, информира Ройтерс.

Целта на срещата бе да се преодолее застоят в ядрените преговори между двете страни, да се обсъдят денуклеаризацията на Корейския полуостров и установяването на мир, информират световните агенции.

Междувременно американски представител заяви, че днешното посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея е било "по-добро от последния път", но са нужни по-нататъшни усилия, предаде Ройтерс.

Анонимният служител, който е бил член на делегацията, заяви, че известен напредък е бил постигнат по време на четвъртата визита на Помпейо в Северна Корея, но добави: "Това ще бъде дългосрочно усилие".

Помпейо пристигна в севернокорейската столица от Токио, където вчера се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе и с външния министър Таро Коно, информира БТА.

В Сеул той ще информира за разговорите си в Пхенян президента на Южна Корея Мун Дже-ин и министърката на външните работи Кан Кьон-уа, а утре ще замине за Пекин за срещи с китайски официални лица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Може би ще изглежда като Южна Кореа след време. Дано да е за добро, но едва ли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
geozahariev
преди 5 години
Четейки си мисля, ако нормалният Тръм вземе, че се сдуши с нормалнят Ир и налее много новонапечатани долари там, как ли ще изглежда ЮИ Азия, та и света?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още