IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкер от Фед: Расте несигурността относно перспективите пред икономиката на САЩ

Коментарите на президентa на Фед за Далас Робърт Каплан допринесоха за париране на част от новото възходящо движение на доходността на държавните облигации

21:33 | 09.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Неотдавнашният силен ръст на доходността на американските държавни облигации предполага, че има несигурност сред инвеститорите относно бъдещите перспективи пред икономическия растеж на САЩ, заяви във вторник президентът на Фед за Далас Робърт Каплан, цитиран от Ройтерс и БНР.

Доходността на 10-годишните дългови книжа, която днес достигна нов многогодишен връх, "ми подсказва, че перспективите за бъдещия растеж на САЩ са в известна степен слаби и икономическият растеж изглежда малко по-несигурен", посочи той пред Икономическия клуб на Ню Йорк. 

През последните дни имаше агресивни разпродажби на американски държавни облигации, тъй като поредицата силни икономически данни от САЩ подхраниха опасенията за нарастване на инфлацията и за възможно по-агресивно темпо при увеличаване на лихвените ставки от страна на Федералния резерв.

Робърт Каплан обаче посочи, че подкрепя настоящата политика на Федералния резерв на "постепенно и внимателно" повишение на лихвите и че той би се чувствал "спокоен", ако през следващата година Фед увеличи още на три пъти лихвените ставки.

Коментарите на президентът на Фед за Далас допринесоха за париране на част от новото възходящо движение на доходността на държавните облигации. Лихвата на 10-годишните книжа на САЩ се понижава с 13 базисни пункта към 3,22%, след като по-рано през деня удари нов 7 и 1/2 - годишен връх около 3,263%, нараствайки над психологическата бариера от 3,25% за пръв път от април 2011 година насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
Банкер от Фед: Расте несигурността относно перспективите пред икономиката на САЩ Аре по-весело, последствията може и да изглеждат така:https://***.youtube.com/watch?v=MGelaflRQiM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още