IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия потвърди интерес за инвестиции в хотелиерството у нас

Хранителната индустрия и центрове за СПА услуги в България също са фокус за бизнеса от арабската държава

18:26 | 09.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Бизнесът от Саудитска Арабия е потвърдил интерес към инвестиции в България в сферата на хотелиерството, хранителната индустрия, центрове за СПА услуги.

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с инвеститори от Саудитска Арабия и представители на Националния туристически комитет. Домакин на дискусията в Рияд бе д-р Сауд Ал Масхари, генерален секретар на Съвета на саудитските камари, съобщават от Министерството на туризма.

Сред бизнес средите в Саудитска Арабия интересът към партньорства с български предприемачи се увеличава. Домакините изтъкнаха, че за тях България е страна с динамично икономическо развитие, в която те виждат потенциал за привличане на много инвестиции. Такива проекти са възможни в хотелиерството, хранителната индустрия, инвестиции в рехабилитационни и терапевтични центрове за СПА услуги и др.

Ангелкова е на работно посещение в страната по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата. В делегацията са и представители на българския туристически бизнес.

България е конкурентно място за чуждестранни инвестиции, защото предлага благоприятна данъчна среда и насърчава чрез законодателството си такива проекти. Осигурени са правителствени стимули, социална сигурност, имаме високообразовани експерти, както и квалифицирана работна ръка, заяви министър Ангелкова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още