IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли се оттегля от поста си

Тя няма амбиции за президентските избори в страната през 2020 г.

19:31 | 09.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Посланикът на САЩ в Организацията на обединените нации (ООН) Ники Хейли се оттегля от поста си, “за да си почине” и ще напусне официално в края на годината, обяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп разкри, че е приел оставката на Хейли и ще обяви кой ще наследи поста от нея в рамките на следващите две или три седмици.

Хейли е поредният представител на дълъг списък с личности, които напускат високи постове в администрацията на Тръмп, в това чило и бившият държавен секретар Рекс Тилърсън, който беше уволнен през март.

Появявайки се редом с Хейли в Овалния кабинет, Тръмп я поздрави и заяви, че се надява, че ще се върне отново в администрацията.

“От една страна сме щастливи за теб, но мразим това, че те губим… Надяваме се, че в някакъв момент скоро ще се върнеш. Може би с други компетенции”, заяви Тръмп.

Хейли, която е бивш губернатор на Южна Калифорния и е дъщеря на имигранти, е смятана за изгряваща звезда на Републиканската партия, както и за потенциален кандидат за президентските избори през 2020 г.

Но днес тя заяви, че няма да се кандидатира през 2020 г., а ще подкрепи кампанията на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 5 години
Добре чичо Тръмп, много добре...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още