IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е приела на първо гласуване Наредба за отчетите на пенсионните дружества

Надзорът иска допълнителна информация от "Холдинг Варна" АД във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции

10:41 | 10.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор прие на първо гласуване проект на Наредба за изискванията към съдържанието, периодичността на изготвяне и сроковете за представяне на отчетите за надзорни цели на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях фондове. Това става ясно от решенията на Надзора, взети по време на вчерашното му заседание. Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 14-дневен срок, до 23 октомври 2018 г. включително.

Комисията е приела на първо гласуване и проект на Наредба за реда за съхраняване, използване и унищожаване от пенсионноосигурителните дружества на документите и данните, свързани с дейността по допълнително пенсионно осигуряване. Проектът и мотивите и на тази Наредба са качени на сайта на КФН, като бележки и предложения по проекта също могат да бъдат представени също до 23 октомври 2018 г.

От решенията разбираме още, че КФН е издала одобрение на управляващото дружество „Ди Ви Асет Мениджмънт” ЕАД за промени в Правилата за оценка на портфейла и за определяне нетната стойност на активите и Правилата за управление на риска на управлявания от него договорен фонд (ДФ) “Ди Ви Баланс” (с предишно наименование ДФ „Ди Ви Хармония“).

Издадено е одобрение на управляващото дружество „Юг Маркет Фонд Мениджмънт” АД, гр. Пловдив, за промяна в договор за депозитарни услуги, сключен за сметка на управлявания от него договорен фонд „Юг Маркет Максимум”, от една страна, и „Райфайзенбанк (България)” EАД в качеството й на депозитар, от друга страна.

Комисията е съгласувала избора на „Ековис одит България“ ООД и „ЗАХАРИНОВА НЕКСИА“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2018 г. на „Пенсионно осигурително дружество - Бъдеще” АД и управляваните от него фондове.

КФН е вписала в публичния регистър за Колективни инвестиционни схеми документи с ключова информация за инвеститорите и проспекти на договорните фондове „Златен лев“ и „Златен лев Индекс 30", актуализирани към 10 септември 2018 г.

Взето е решение за изпращане на писмо до „Холдинг Варна” АД, гр. Варна, с искане за предоставяне на допълнителна информация във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до инвестиционния посредник „Булброкърс” ЕАД (с предишна правно-организационна форма „Булброкърс” АД) с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка със заявлението за частичен отказ от лиценз съгласно Закона за пазарите на финансови инструменти.

Решение за изпращане на писмо има и до „Управляващото дружество Общинска банка Асет Мениджмънт“ ЕАД  с искане за предоставяне на допълнителна информация във връзка с одобрението на проспекти и документи с ключова информация за инвеститорите на договорни фондове „Общинска банка - балансиран“ и „Общинска банка - перспектива“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още