IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сключен е анекс по забавената сделка между "Алтерко" и Link Mobility Group

Започнало е преструктуриране на дъщерните дружества обект на сделката, с цел ускоряването й, което трябваше да приключи до април 2018 г.

12:24 | 11.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
Сключен е анекс по забавената сделка между "Алтерко" и Link Mobility Group

"Алтерко" АД и Link Mobility Group ASA са подписали анекс към обвързващото споразумение (Term Sheet), обявено на 26 февруари 2018 г., като новото изискване е консолидация на петте дъщерни дружества, обект на сделката.

Tакива са участията на "Алтерко" АД в капитала на "Теравойс" ЕАД, "Тера Комуникейшънс" АД, "Алтерпей" ЕООД, Teracomm Ro SRL (Румъния) и Tera Communications Dooel (Македония). Сделката трябваше да приключи до април 2018 г., при цена от 8,8 млн. евро, платима на 3 равни части. Към момента има забавяне на сделката с около шест месеца.

Преговорите между страните бяха временно преустановени поради стартиране на процедура по придобиване на LINK Mobility Group ASA от Victory Partners VIII Norway AS, съобщиха днес от Алтерко АД.

В периода на изчакване ръководството на Алтерко АД е решило да започне процедура по придобиване на дяловете в Teracomm Ro Srl (Румъния) и Tera Communications Dooel (Македония) от Теравойс ЕАД и Тера Комюникейшънс АД. Процедурата все още тече съответно в Румъния и Македония. От Алтерко АД уточниха за Investor.bg, че не става дума за одобрения от институции аналогични на българските КЗК или КРС, а за нормално прехвърляне на собственост.

Предвижда се "Тера Комюникейшънс" АД да придобие и дяловете в "Алтерпей" ЕООД, за което се подготвят документите.

Завършването на посоченото по-горе преструктуриране е поставено като допълнително условие за сделката в анекса към споразумението с Link Mobility Group ASA.

„Алтерко" АД отчете консолидирана печалба от 89 хил. лв. за второто тримесечие на 2018 г., спрямо консолидирана печалба от 199 хил. лв. за същия период на 2017 г.

Консолидираната загуба за първото тримесечие на 2018 г. беше 500 хил. лв., спрямо минус 51 хил. лв. за същия период на 2017 г. Обобщените резултати за полугодието са минус 411 хил. лв. за тази година, спрямо плюс 148 хил. лв. за същия период на миналата година.

За последната година акциите на дружеството са поевтинели с 6% до 2 лв. за акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още