IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел приветства напредъка в преговорите за Brexit

Германският канцлер обаче подчерта, че големият въпрос е в детайлите

10:02 | 11.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел приветства постигнатия напредък в преговорите за споразумение за Brexit и заяви, че иска запазването на близки отношения с Великобритания, особено по въпросите на сигурността, и след като тя напусне ЕС, предаде Ройтерс.

"Надявам се, че има напредък, очевидно има напредък, но понякога проблемът е в подробностите - така че всичко ще бъде уредено, когато бъде уредено", заяви тя на пресконференция след срещата си с холандския премиер Марк Рюте. 

По-рано главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние заяви, че е възможно следващата седмица да бъде постигнато споразумение и подчерта, че Великобритания трябва да приеме евентуален контрол върху търговията между Северна Ирландия и останалата част от страната.

Меркел подчерта, че преговорите са в решаваща фаза и колкото по-скоро бъдат приключени, толкова по-добре.
Холандският премиер Рюте заяви на съвместната пресконференция, че е от голямо значение Brexit да се състои възможно най-организирано.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още