Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Германия: Щяхме да страдаме без източноевропейците

Официалната статистика показва, че тези от тях, които идват в Германия, обикновено успяват да си намерят работа, пише FAZ

   1| 2    
1
 
4
 
15
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Трябваше просто да направят следното - за всяка новоприета държава, гражданите и да не могат да работят в старите членки на ЕС за първите 2-3-4 години. По този начин инвеститорите, гладни за работници щяха да отворят офиси, производствени мощности и т.н. в новите членки. Една доста добро кохезионна политика и многократно по-ефективно от сегашната. След като мине периода и на новата държава членка малко се е поосвестила - тогава гражданите и да могат да си търсят работа и в другите държави. Реално при това положение нямаше да има криза в източния блок, нито енгилизите щяха да пищят от новите.
2
 
5
 
14
khao до: mvr0306
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Щом искат, нека да емигрират. А общите приказки ги говори в пенсионерския клуб или на колегата си стругар... не е лошо и да разбереш що е то държава и защо е съществува... тигава мое у да ти светне че държава с роби не става.
3
 
3
 
13
преди 4 месеца
нема страдате ве, споко, те наще се грижат да не стоим дома е болниците са ни молове и всичко е на пазарен принцип, а па вие ни утрепахте икономиката преди тва за да подсилите ефекта, но нишо негграта и брадатите циггани ше ви опраат вас, ако не вас то германките 100% .....
1
 
7
 
12
BobbyM до: mvr0306
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм на сто процента че за няколко милярда евра (колкото да речем струваше minecraft:)) продадохме цяло поколение образовани хора. Дано поне си вземат и *** да ги интегрират...
2
 
12
 
11
mvr0306 до: redcretin
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Напротив, аз не съм бюджетник а работя в частна производствена фирма. Да, за един човек от негова гледна точка е добре да работи в Германия вместо в Бг, но за държавата ни това не е добре - лека полека се обезлюдяваме и застаряваме. Иди се разходи извън София, особено пък из Северна Бг да видиш какво е...още сега няма читави хора да работят, а как ще е след 10 години не ми се мисли. По-точно знам - ще станем вилает на една съседна държава с много по-голямо и по-младо (активно и агресивно) население.

5
 
5
 
10
redcretin до: mvr0306
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
СУпер е, само на вас бюджетните търтеи не ви изнася така :)
3
 
9
 
9
mvr0306 до: khao
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ей, то според вас супер дето младите българи емигрират и работят, т.е. създават БВП в други държави?
2
 
9
 
8
khao до: mvr0306
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
кво смяташ, минахме през хиперинфлация, всеки роден и възпитан преди 96-те вече е безплатен за икономиката, нещо като аец козлодуй :):)
иначе коментара ти е на ниво средновековно мислене с елементи на близкия изток ... ма що не върнеш робството даже, тогава всичко ще е рози и минзухари !
4
 
11
 
7
redcretin до: mvr0306
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не, това е резултата от тарикатлъка ви - като не плащате, така.
8
 
17
 
6
Sakamano до: mvr0306
преди 4 месеца
Стига глупости. Преди да влезем в ЕС, българите не емигрираха ли?
Хората от държави извън ЕС не емигрират ли?
Ако целта е да намерим виновник...