Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Столична община залага безпрецедентни санкции в договорите за ремонтите

Няма как да се знае една фирма предварително как строи, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков

1
 
2
 
4
zelka007 до: neverland
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
анонимни , анонимни колко да са анонимни ... миналата година , един и същи възпълен (на око около 140-150кг) с тъмносин рендж ровър с полицейска подредба на номера , ръкомахаше сутрин на всички видове кърпежи и ремонти около арена армеец , шипчеснки проход , булевард брюксел . някъде четох , че собственика на посочената фирма е спечелил проекти за ремонти от СГО за над 10млн. и го глобиха 100хил. за некачествени ремонти :))) . бяха изкарали и информация за лично приятелство с бай х*й от врмето когато кметуваше ... и като гледам колко бездарно организират движението на различни места където уж за по-добро променят абсолютно ви подкрепям , че просто нямат знанията за това . та споменатия всяка година си *** ремонти с различни фирми ...

s3 ... не си прав , има достатъчно примери за качествено пътно строителство в БГ . просто тук в софия са се окопали една дузина гроб-арски фирми , щото са най-тлъстите поръчки като пари и лапат ... виж изпълнение на пътно строителство разград виж изпълнението на пътя към своге или надлеза надежда ... значи едни и същи критерий могат да се изпълняват от фирми в БГ а други не могат да ги изпълняват ?
1
 
2
 
3
neverland до: s3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Еее, струва ми се, че няма как да стане. Това е строителният сектор...себестойността на продукцията е ниска(сравнено с крайната цена), имат си достатъчно марж, включили са си и глобите в цената. Отделно са едни анонимници, които да застанат с името и лицето си, за да гарантират за качеството, днес ги има, утре вече са фалирали.
Проблемът им е, че просто не знаят и не могат да направят качествено нещата...просто го нямат знанието за това. Та някое време, като се покачат значимо изискванията и обществения натиск, тогава наистина може да няма кандидати, защото просто няма да могат да изпълнят проекта, чисто технически.
3
 
2
 
2
s3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това с обжалването на глобите е по-малкия проблем. По-големия проблем е ако на фирмите им писне да ги дерат с глоби и просто престанат да поемат такива поръчки.
1
 
3
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
А дали пък не ги обжалват и накрая отпадат тези глоби ;)