IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn отчита 30-процентов скок на приходите за септември

Това засилва очакванията за продажбите на iPhone

09:06 | 12.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тайванската компания Foxconn, която е ключов доставчик на Apple, отчете 30-процентов скок на приходите си за септември, с което засилва очакванията за стабилни продуктови продажби на американския технологичен гигант в момент, в който търговската война между САЩ и Китай ескалира, предава Ройтерс.

Продуктите на Apple, които се произвеждат в Китай, досега бяха заобиколени от митата, наложени от САЩ върху вноса от Китай, но могат да се окажат в центъра на битката, тъй като Вашингтон заплаши, че може да разшири обхвата на митата, така че да обхване всички стоки от Китай, включително и iPhone.

Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, посочва в документите си, подадени към борсата, че през септември приходите ѝ са се увеличили с 30 на сто до 18,8 млрд. долара.

Силните месечни резултати, които са вторите по сила в историята на компанията, водят до рекордни приходи както за тримесечието, така и за деветмесечието, посочи фирмата пред репортери.

Попаднал в центъра на засилващия се търговски спор между Китай и САЩ, най-големият поддоставчик на електроника в света, предупреди през юни, че случващото се е най-голямото предизвикателство, с което се е сблъсквал.

Китай е огромна производствена база за Foxconn, докато САЩ са основен пазар за компанията.

Книжата на Foxconn завършиха търговията в четвъртък с понижение от 6,9% в цената на акциите спрямо спад от 6,3% на пазара като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още