IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският бизнес: Търговската война ни коства по 1,4 млрд. долара месечно

Могъща бизнес коалиция ще стартира рекламна кампания срещу политиките на президента Доналд Тръмп

19:04 | 11.10.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп<i>. Снимка: Ройтерс</i></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Коалиция от американски бизнес групи, които се противопоставят на митата на президента Доналд Тръмп, обяви, че стартира рекламна кампания, която има за цел да информира гласоподавателите преди междинните избори през ноември, че мерките на Вашингтон срещу вносните стоки от Китай и други страни костват на американския бизнес и на потребителите по 1,4 млрд. долара месечно, предава Ройтерс. 

Коалицията споделя, че в щата Мичиган негативното влияние на митата е повишило цените на редица продукти тройно, докато в Тексас, Илинойс и Западна Вирджиния се наблюдава удвояване на тези цени.

„Тези мита са бреме за американския бизнес и потребителите“, заяви говорителят на коалицията Анджела Хофман, добавяйки: „Те не се изплащат от други страни, а от американските граждани и американските компании“.

Кампанията на въпросните групи е насочена към републиканците в Конгреса от пет щата - Охайо, Пенсилвания, Илинойс, Индиана и Тенеси. Планирани са редица срещи с кметове и други представители на местните власти.

Коалицията ще стартира и дигитална рекламна кампания, която обвинява служителите от администрацията на Доналд Тръмп, че вече подготвят нови мита върху вносни стоки, докато негативното влияние на предишните подобни действия продължават да сковават американския бизнес.

Целта е да се насърчат избирателите да се противопоставят на митата и политиката на Доналд Тръмп именно по време на ноемврийските средносрочни избори.

Коалицията включва групи, които представляват някои от най-големите компании в САЩ.

До момента администрацията на американския президент е наложила мита върху вноса на китайски стоки на обща стойност от 250 млрд. долара. Ако Доналд Тръмп удържи на думата си и добави нови мита върху допълнителен набор от продукти от Китай, въпросните митнически налози ще обхванат почти целия китайски внос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Не мога да разбера къв им е проблема като тези същите компании правят трилиони.Що така не могат да преживеят 1,4 милиарда по-малко ЩОМ е за сметка на ниската безработица, която вече наближава историческо ниски нива.Пука ли им въобще на тези американски компании за американските граждани или и те като много други преди тях са загубили душите си в дълбокото потапяне у капитализма и конкуренцията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
ха ха ... добър ...и аз се замислих , колко в действителност влизат в бюджета мита от обявените цифри . дали е равнопоставено на 1,4млрд. загуби ? мисля , че до нова година ще е ясно горе-долу накъде са нещата ... а че ще се вдигнат цените на дребно на групи от потребителски стоки е ясно още от началото ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
evtimvz
преди 5 години
Да, може и да плащате малко повече. Но влиза в бюджета на държавата, както от вас така и от мита. Не ви изнася, защото ви бърка в джоба за сметка на бюджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 5 години
Нема да е лошо "могъщата бизнес коалиция" да обясни на избирателите също така,защо и как китайците до 1978-80 г. беха осемстотинмилионно гето с гладуващо население, което се изхранваше благодарение на подарени от СССР трактори и комбайни, а само в къщите на партийните велможи имаше ток от построени от *** компании електроцентрали, а към днешна дата гонят милиард и половина и дават заявка да изметат САЩ от първа икономика на планетата, пълни са с американски долари, с които избутват като инвеститор западните си съперници и вече се чувстват като пълновластен господар на Азия и Океания, с апетити към Африка и даже към Европа...Щото всички велики империи са погребани от прогледнали варвари и САЩ вървят натам... Щот пълният тумбак отнема за обилно храносмилане всичката кръв от мозъка и докарва до ленност и сън - затова и Тръмп, като *** в старата соц. казарма, се опитва чрез строева подготовка след храна, да събуди склонните към сън преяли тумбаци да се събудят, преди да видят караулното превзето и знамето на полка в чужди ръце... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още