IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция разширява програмата "Златна виза" за инвеститори в акции и облигации

През първите пет години на програмата вложените капитали в имоти възлизат на почти един милиард евро

10:07 | 12.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Гърция ще разшири програмата си „Златна виза“ и ще издава разрешителни за местопребиваване на инвеститори от трети страни, които влагат средства в акции, облигации и банкови сметки, а не само в имоти, съобщава вестник „Катимерини“.

През първите пет години на програмата до 30 август тази година са били издадени 3154 разрешителни за местопребиваване на граждани на страни извън Европейския съюз, които са инвестирали в имоти най-малко 250 хил. евро. Инвестираните капитали в имоти въз основа на програмата възлизат на почти един милиард евро, сочат данни на министерството на миграционната политика.

Сега хората, които инвестират минимум 400 хил. евро в гръцки ценни книжа, също ще получават право на разрешително за местопребиваване за пет години, което ще важи както за тях, така и за семействата им.

Новите критерии включват инвестирането на най-малко 400 хил. евро в акции или корпоративни облигации на гръцките капиталови пазари (или 800 хил. евро в гръцки компании, които не са листнати на борсата, или в съкровищни бонове).

Разрешение за местопребиваване ще получават и хора, инвестирали минимум 400 хил. евро в държавни ценни книжа с матуритет от най-малко три години чрез базирана в Гърция банка, както и инвеститори, вложили същата сума във взаимен фонд, установен в страната или в чужбина, който инвестира изключително в акции и облигации, търгувани в Гърция, с общи активи най-малко три милиона евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още