IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече 20 акционери на "Хидроизомат" са приели търговото предложение

След първата си оферта „Индустриален холдинг Доверие“ АД предложи през август по-висока цена за акциите на дружеството от 1,43 лв. за брой

10:56 | 12.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Вече 20 акционери, притежаващи общо 79 966 акции от капитала на „Хидроизомат“ АД, са приели търговото предложение, отправено от „Индустриален холдинг Доверие“ АД за закупуване на всички акции от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от съобщение до Българска фондова борса.

Търговото предложение беше регистрирано в Комисията за финансов надзор на 10 юли 2018 г. Делът на книжата от приелите търговото предложение е близо 29% от общо обект на закупуване 279 870 броя обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас.

След първата си оферта „Индустриален холдинг Доверие“ АД предложи през август по-висока цена за акциите на „Хидроизомат“ АД от 1,43 лв. за брой. За сравнение, на 10 юли предложената цена беше 1,335 лв. за ценна книга.

Към момента на отправяне на търговото предложение предложителят притежаваше общо 2 709 570 броя акции от капитала на „Хидроизомат“ АД, които представляват 90,64% от гласовете в Общото събрание на акционерите. Акциите, които са обект на предложението, са всъщност всички останали акции на дружеството.

„Индустриален холдинг Доверие“ АД възнамерява да запази непроменен предмета на дейност на „Хидроизомат“ АД като положи усилия да развие основните дейности, в които дружеството е специализирано, а именно проектиране и изграждане на хидро- и топлоизолационни системи на всички видове плоски и скатни покриви, основи на сгради, пътища, мостове, тунели и резервоари; цялостно изграждане на жилищни, офис/търговски и промишлени сгради и др.

Предложителят в търговото предложение заявява желание да стабилизира финансовите резултати на „Хидроизомат“ АД и да бъдат преодолени натрупаните загуби не само с помощта на увеличение на приходите от сключени нови договори, но и чрез оптимизация на разходната структура.

Планира се „Хидроизомат“ да бъде отписан от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор, и да бъде прекратена търговията с неговите акции на БФБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още