IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокчейн – следващата технологична (р)еволюция с фокус на Innowave Summit

Аpple, Google, Amazon, Ebay, Alibaba, Yandex, Dell, Twitter, Oracle, Vimeo, Booking и Space X също са там

13:15 | 12.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Източник: Innowave Summit</p>

Източник: Innowave Summit

Блокчейн е новата "дигитализация" - точно както в последните години дигитализацията се превърна в мантра за почти всички сектори, сега блокчейн технологията тръгва по същия път.

Най-краткото обяснение за блокчейн е, че тази технология позволява обработката на огромно количество данни през криптирана връзка, т.е. когато информацията "мине" през блокчейн, достъпът до нея е (почти) невъзможен, ако нямате оригиналната парола. База данни, която да бъде достъпна буквално до милиони компютри по света, но с възможно най-минимален риск за пробив.

Темата все още не е масово популярна и ще отнеме време да бъде разбираема за населението. Подобен процес се наблюдава и през 90-те години при появата на концепцията за Интернет. Хората тогава не са могли да възприемат веднага идеята, че ще можеш да пращаш дигитална снимка от един компютър на друг. Дори много са наричали това "откачено". Но в днешно време това е една напълно стандартна възможност. Това очаква и блокчейн технологията в обозримо бъдеще. За по-запознатите е ясно, че тя има потенциала да промени някои от най-старите и големи индустрии в света - банки, фармации, застраховане, но и сравнително нови - онлайн търговия, правителства и космос, например.

Всяка индустрия ще бъде засегната по един или друг начин. Проучване на Gartner сочи, че "добавената бизнес стойност от блокчейн ще бъде около 176 мрлд. долара през 2025 г. и ще надхвърли 3,1 трлн. долара до 2030 г."

Едно от водещите събития в България разпознава тази тема като важна и я поставя като фокус. Става въпрос за технологичната конференция Innowave Summit 2018, коятo ще се проведе от 19 до 20 октомрви в гр. Варна. Тя се очертава като най-добрата конференция на Балканите и в Югоизточна Европа в този формат и се очаква да бъде посетена от над 2000 собственици на различни видове бизнес, мениджъри и бизнес ръководители, както и стартъп компании, от над 23 страни.

Фокусът върху блокчейна технологията е поставен чрез състезанието „Pitch Your Blockchain Startup”, където стартъпи, работещи с блокчейн технологии, ще имат щанс да спечелят награди на стойност 210 000 евро – 10 000 евро под формата на парична награда и 200 000 евро под формата на инвестиции.

Освен самото състезание организаторите ще осигурят на посетителите си и над 60 представители на световни брандове катo AppleGoogleAmazonEbayAlibabaYandexDellTwitterOracleVimeoBooking и Space X, както и 4 изложбени зони, където над 80 компании ще представят свои щандове.

Повече информация за самото събитие може да се намери на сайта му, а билети могат да бъдат намерени тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още