IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото летище на Истанбул няма да бъде напълно готово до края на годината

То ще заработи само частично, обяви мениджърът на проекта

16:19 | 13.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новото летище на Истанбул няма да бъде напълно отворено до края на тази година, пише турският вестник “Хюриет”, цитиран от Ройтерс.

Изданието се позовава на генералния мениджър на проекта. Летището ще бъде напълно готово два месеца след официално планирания срок за това, който е в края на този месец.

Летището е ключова част от 15-годишният строителен бум под ръководството на президента Реджеп Ердоган. Проектът е планиран така, че мястото да може да поема до 90 млн. пътници годишно, което го прави едно от най-големите в света.

Официалното откриване беше насрочено за 29 октомври, но генералният мениджър Кадри Самсунлу заяви, че на тази дата летището ще бъде отворено само частично.

“Отложихме големия трансфер от летище “Ататюрк” за 31 декември” пише “Хюриет”, цитирайки Самсунлу. В момента “Ататюрк” е основното летище в града.

Компанията на Самсунлу IGA, която ще управлява новото летище, заяви миналия месец, че работата тече по план и обявното откриване на 29 октомври няма да бъде отложено.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още